Home » Administratie » Amenajarea parcului lângă Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad, altă investiție sub semnul lui Sfântul Așteaptă

Amenajarea parcului lângă Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad, altă investiție sub semnul lui Sfântul Așteaptă

Până la mijlocul anului, municipalitatea va afla dacă Bârladul va avea un nou parc modern, în apropierea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, realizat cu fonduri europene.

În luna noiembrie a anului trecut, Primăria Bârlad a depus un proiect de amenajare la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord – Est (ADR) din Piatra Neamț, în cadrul axei 5.2 din POR (2014-2020). Săptămâna trecută, Cătălin Moraru, inspector în cadrul Biroului de Dezvoltare Locală a Primăriei Bârlad, a fost la Piatra Neamț pentru a depune alte documente cerute de reprezentanții ADR.

Proiectul a intrat în evaluare. După evaluarea administrativă, se va trece la evaluarea tehnico-financiară și sperăm că până la mijlocul anului vom afla dacă proiectul va fi admis sau nu pentru finanțare. Au fost depuse 16 proiecte similare din zona de Nord – Est a României și, cu siguranță, va fi o triere foarte riguroasă, având în vedere că valoarea tuturor acestor proiecte depășește cu 20 de milioane de lei fondurile de 50,57 milioane lei alocate de UE”, a declarat Cătălin Moraru.

Valoarea proiectului de amenajare a parcului „Mihai Eminescu” este de trei milioane de lei. Parcul, așa cum rezultă din proiect, are o suprafață de 29.175 m2, pe care vor fi amenajate alei, o parcare, un amfiteatru în aer liber, locuri de joacă pentru copii, locuri pentru aparate de fitness, vor fi instalate bănci, stâlpi pentru iluminat și un sistem de alimentare cu apă pentru hidrant, necesar irigării spațiului verde.

Sunt șanse mari ca proiectul de amenajare a parcului „Mihai Eminescu” să fie acceptat, având în vedere că în formula în care a fost depus în 2010 la ADR a întrunit un punctaj foarte mare, dar nu a mai putut fi pus în practică din cauza lipsei finanțării. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: