Home » Administratie » Bârlădenii nu se mai grăbesc să-și plătească impozitele

Bârlădenii nu se mai grăbesc să-și plătească impozitele

În ciuda reducerii impozitelor locale cu 5%, încasările la bugetul local bat pasul pe loc. Dacă în anii trecuți bârlădenii dădeau năvală încă din primele zile ale anului, acum cozile de la Serviciul de Taxe și Impozite au dispărut, iar cei care vin să-și achite impozitele sunt puțini.

În cadrul conferinței de presă de săptămâna trecută, primarul Dumitru Boroș a făcut public faptul că numărul contribuabililor care vin să-și achite impozitele este destul de mic, de la începutul anului: Din păcate, la mijlocul lunii februarie 2017, Serviciul de Taxe și Impozite a încasat mai puțin cu 80.000 de lei față de aceeași perioadă a anului trecut. Ar fi de dorit să știm exact suma pe care ne putem baza, pentru a fi în măsură să ne facem anumite planuri. Eu sper ca bârlădenii să-și achite cât mai curând impozitele, mai ales că până pe 31 martie pot beneficia de acea bonificație de 10%”.

Edilul șef al orașului a precizat că deficitul încasărilor este justificat și de faptul că bugetul local este văduvit în acest an, din start, de 600.000 de lei, ca urmare a reducerii impozitului cu 5%, și de încă 600.000 de lei prin reducerea altor zeci de taxe.

Rămâne de văzut câți contribuabili vor găsi de cuviință să-și achite până pe 31 martie impozitele, întrucât se pare că nu mai sunt încântați de bonificație și nici de faptul că impozitul a scăzut cu 5%. Probabil că cei mai conștiincioși vor fi în continuare pensionarii, ale căror venituri au fost majorate, și o parte a bugetarilor care au beneficiat de creșteri salariale. Să nu uităm, însă, că cei mai mulți bârlădeni lucrează în sectorul privat, unde creșterile salariale sunt mici.

Plata taxelor locale se poate face și online pe www.ghiseul.ro, dar impozitele trebuie plătite doar la sediul Primăriei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Pai de ce nu putem achita si impozitul online ca ne amenintati de vreo 4 ani cu asta. E bun ciolanu’… am fost la apa zilele trecute si dau peste o cotoroanta cu aceeasi gandire comunista ” au luat tot bancile gaz, lumina, mai suntem noi, nu mai iexista respiect”. Un copil nu ar avea loc acolo la ciolan numai mumiile astea care mai iau si pensie.

%d blogeri au apreciat: