Home » Justitie » Doi hoți au fost puși sub control judiciar!

Doi hoți au fost puși sub control judiciar!

de Răzvan CĂLIN

Polițiștii vasluieni au reușit să depisteze doi indivizi care pe parcursul lunii ianuarie au comis cinci infracțiuni de furt. Primul este un bârlădean în vârstă de 61 de ani – Toader I. – care în luna ianuarie a comis trei furturi.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au stabilit, ca și ”modus operandi”, că individul a sustras, la diferite intervale de timp, produse alimentare direct de pe rafturile a trei magazine ce aparțin unor societăți comerciale din localitate. La scurt timp după ce polițiștii bârlădeni au reușit să-i probeze activitatea infracțională, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, a fost prezentat de către polițiști la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Finalmente, împotriva acestuia a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Al doilea caz îl are în prim plan pe Daniel G., în vârstă de 29 de ani, din municipiul Vaslui. Acesta făcea obiectul a două dosare de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de furt și furt calificat, însă de ceva timp se sustrăgea anchetatorilor. A fost nevoie ca polițiștii de investigații criminale vasluieni să organizeze o acțiune specifică pentru a-l depista pe individ și pentru a-l aduce în fața legii.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că Daniel G., la sfârșitul lunii ianuarie 2017, a acostat un tânăr pe care-l cunoștea. Sub pretextul că dorește să îi vadă telefonul mobil, bărbatul i-a sustras acestuia aparatul în valoare de aproximativ 2.100 lei și a fugit din zonă. De asemenea, individul este bănuit că la începutul lunii ianuarie a.c., în timpul nopții, a pătruns prin escaladare în curtea unei locuințe din municipiul Vaslui, de unde a sustras un cazan de cupru în valoare de aproximativ 6.000 lei. Ulterior, bărbatul l-a tăiat și l-a valorificat la un centru de colectare a fierului vechi”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În urma probatoriului administrat de către polițiști, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui a dispus împotriva bărbatului măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: