Home » Social » Muncitorii de la Rulmenți Bârlad vor avea salarii mai mari!

Muncitorii de la Rulmenți Bârlad vor avea salarii mai mari!

de Răzvan CĂLIN

Cei aproximativ 1.300 de salariați de la SC Rulmenți SA Bârlad vor încasa salarii mai mari cu 6,5%. Majorarea este aplicabilă cu 1 februarie 2017 și a fost stipulată în noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) de la nivelul fabricii.

La sfârșitul săptămânii trecute, cele două organizații sindicale de la Rulmenți Bârlad – Sindicatul Liber (SL) ”Rulmentul” și Sindicatul ”Siderul” – și comisia ce a reprezentat patronatul au ajuns la la o înțelegere. După negocieri care s-au întins pe o perioadă de mai bine de două luni, cele două tabere au ajuns la un consens și astfel noul CCM a putut fi semnat și parafat.

Am reușit să obținem o creștere a salariilor cu 6,5 procente, majorare operabilă cu data de 1 februarie. Tot cu 6,5 procente au fost majorate și celelalte drepturi salariale, cum ar fi premiile, ajutoarele sociale, cel oferite în cazul unui deces sau salariați care se confruntă cu grave probleme de sănătate și au nevoie de un sprijin financiar. De asemeni, de la 1 iunie 2017, aproximativ 400 de muncitori vor fi promovați la o clasă profesională superioară, ceea ce înseamnă tot o creștere a salariilor. Conform normativelor în vigoare, fiecare salariat poate trece într-o clasă profesională superioară în funcție de rezultatele profesionale obținute în câmpul muncii. Adică, cu cât dă un randament superior din punct de vedere calitativ și cantitativ, cu atât poate fi încadrat într-o clasă superioară profesională care atrage după sine și un salariu corespunzător”, a declarat pentru Est News Vasile Roșca, președintele SL ”Rulmentul”.

Sindicaliștii de la Rulmenți Bârlad au mai obținut de asemenea creșterii valorii unui tichet de masă de la 9,57 de lei, cât este în prezent, la 11 lei. Noul CCM de la Rulmenți SA, cu toate prevederile sale, va fi valabil preț de un, iar în luna noiembrie a acestui an cele două tabere se vor așeza din nou la masa negocierilor.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: