Home » Sport » Grupa 2010 de la Real Junior Vaslui, câștigătoare a campionatului de argint la Cupa Prosport Focșani

Grupa 2010 de la Real Junior Vaslui, câștigătoare a campionatului de argint la Cupa Prosport Focșani

Real Junior Vaslui a demonstrat încă o dată că are copii talentați, după ce grupa 2010 a cucerit zilele trecute campionatul de argint la Cupa Prosport Focșani. Vasluienii au avut șansa de a cuceri și Super Cupa, dar au pierdut cu 0 – 2 în fața celor de la Didi Iași. Real Junior a dat cea mai bună jucătoare, pe Ioana Popa. Iustin Spînache a cucerit trofeul „Profesor Gheorghe Cernat”, datorită faptului că a fost golgheterul competiției. Antrenorul Ciprian Amarandei a primit titlul de „Cel mai inspirat antrenor”.

Real Junior Vaslui a făcut parte din grupa C, unde a întâlnit Sportul Onești și FC Bacău. Vasluienii au debutat în forță cu omologii lor de la Sportul Onești, pe care i-au învins cu un neverosimil 11 – 1. A urmat un meci extrem de disputat cu FC Bacău, pierdut de Real Junior Vaslui cu 2 – 3.

Organizatorii turneului de la Focșani sunt singurii din România care premiază absolut toate echipele participante prin cupe, medalii și premii individuale. Astfel, ocupantele primului loc din fiecare grupă dispută campionatul de aur, cele care termină pe doi se întâlnesc în campionatul de argint, iar ocupantele locurilor trei în campionatul de bronz. Real Junior Vaslui s-a clasat pe locul doi în grupă, astfel că a întâlnit Dacia Unirea Brăila, în cadrul campionatului de argint. A reușit încă un galop de sănătate, scor 7 – 0.

La competiția destinată micilor fotbaliști născuți în 2010 sau mai mici s-au înscris zece echipe cunoscute, care au obținut rezultate importante în cadrul turneelor la care au luat parte. Școala Daniel Chiriță Ploiești a fost exclusă după ce a folosit copii născuți în 2008 sau 2009. S-a jucat în sistem 6 + 1.

„Ioana ne-a impresionat, am descoperit-o acum două luni și a fost prima ei competiție. Ea este născută în 2009, dar fetele pot juca cu doi ani peste vârsta lor. Dacă va veni în continuare la antrenamente și va avea același nivel ridicat va ajunge cu siguranță în lotul național. Stăpânește jocul în viteză și are tehnică bună, motiv pentru care a fost superioară multor băieți. Iustin Spînache este și el un copil foarte bun, a marcat 11 goluri. El și David sunt responsabili cu golul de obicei pentru noi, sunt printre cei mai buni din țară. Cu Bacăul am ratat multe ocazii și am fost pedepsiți. I-am bătut până acum mereu, dar a contat faptul că nu ne-am putut baza pe trei jucători. Mergem la turnee pentru că doar așa capătă experiență și cresc. Pe lângă Ioana, am mai avut doi băieți care au fost la primul turneu. Ieșenii au o echipă bună, au un jucător de excepție și sunt destul de puternici fizic”, a declarat pentru Est News antrenorul Ciprian Amarandei.

Real Junior Vaslui va participa la începutul lunii martie cu grupa 2008 la un turneu de elită. A primit o invitație de la organizatorii Cupei Prosport Focșani, care au un parteneriat cu Academia Gheorghe Hagi. An de an echipa „Regelui” vine la Focșani, unde sunt condiții foarte bune (teren sintetic, balon încălzit, vestiare, bar, sala de mese, etc.). Sunt invitate foarte puține echipe deoarece Academia Gheorghe Hagi nu participa la turnee maraton și prefera sa întâlnească doar cei mai puternici adversari posibili. Indiferent de câte echipe sunt dornice sa participe, locurile sunt mereu limitate. Alături de Real Junior Vaslui, organizatoarea Prosport Focșani și Academia Gheorghe Hagi Constanța vor mai participa Dinamo București, Bucegi Râșnov Brașov, FC Bacău, Oțelul Galați, Interstar Pitești și Academia Stars Brăila. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: