Home » Social » Șoferii vasluieni, “luați la puricat”, în cadrul unei acțiuni TISPOL

Șoferii vasluieni, “luați la puricat”, în cadrul unei acțiuni TISPOL

Polițiștii vasluieni au verificat peste 600 de autovehicule destinate transportului public și transportului de marfă și au aplicat peste 170 de contravenții, în urma unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Activitățile de control s-au desfășurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 13 – 19 februarie, Direcția Rutieră a coordonat, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe parcursul celor șapte zile, polițiștii au verificat 646 de autovehicule, dintre care 205 de autovehicule destinate transportului de persoane și 441 autovehicule destinate transportului de marfă. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 171 sancțiuni contravenționale. Au fost sancționați 65 transportatori de persoane, pentru nerespectarea regimului legal de viteză (7), pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție (13) sau pentru pentru alte abateri prevăzute de normele rutiere. De asemenea, pentru neregulile constatate la regimul transportului public de marfă, polițiștii vasluieni au aplicat 106 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regimului legal de viteză (15), pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție (24) și pentru alte abateri. (G.P)

About Tehno Redactor