Home » Social » Târg de primăvară, cu expoziție cu vânzare de mărțișoare, la Vaslui

Târg de primăvară, cu expoziție cu vânzare de mărțișoare, la Vaslui

Peste 40 de meșteri populari, inclusiv din județele Iași și Argeș, vor oferi locuitorilor din municipiul Vaslui, și nu numai, un mărțișor înaintea debutului primăverii, în cadrul celei de a IX-a ediții a târgului de specialitate organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile, la sfârșitul acestei săptămâni, în incinta Silver Mall, din zona de nord a municipiul reședință.

Locuitorii Vasluiului vor avea parte și în acest an de o surpriză plăcută în debut de primăvară. Fiecare dintre cei care iubesc mărțișorul și, mai ales, arta confecționării acestora, vor putea asista la atelierele de lucru organizate de cei 46 de meșteri populari care, alături de elevii din toate școlile din municipiul reședință, vor participa, în perioada 24-26 februarie, la ”Târgul de primăvară”. Invitați speciali vor fi Oana Munteanu, din localitatea Lungani, județul Iași, fiica regretatului meșter popular Dumitru Ifrim, și Andrei Onu, din satul Bascov (Argeș), care va veni cu mărțișoare de turtă dulce.

La primele două ediții ale târgului, balanța meșterilor populari participanți era înclinată net în favoarea celor veniți din alte zone ale țării. Dar, mulțumită interesului din ce în ce mai crescut al vasluienilor, târgul nostru va fi preponderent populat de aceștia din urmă. Vom pune accent pe modul de prezentare al mărțișoarelor, pe ținuta meșterilor, condiția impusă fiind aceea de a îmbrăca ținuta populară din zona din care provine”, ne-a declarat directorul CJCPCT Vaslui, Lucian Onciu.

Pe perioada târgului, vor fi organizate și momente artistice. Astfel, sâmbătă va fi organizat un spectacol folcloric, cu participarea Grupului Folcloric ”Mugurel”, Ansamblului ”Hora Vasluiului” și a solistei de muzică populară Zinaida Bolboceanu. În ultima zi de târg, vor fi organizate două spectacole, unul de ventrilocie, susținut de Crina Zvoboda, și unul de magie, susținut de Cristina Strecopitov. Intrarea la cele două spectacole va fi liberă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: