Home » Invatamant » 14 unități de învățământ din județ, închise din cauza numărului prea mic de elevi sau preșcolar

14 unități de învățământ din județ, închise din cauza numărului prea mic de elevi sau preșcolar

14 unități de învățământ din județ vor fi închise, după finalizarea actualului an școlar, din cauza numărului prea mic de elevi sau preșcolari, unul sub normativ. În aceste condiții, copiii rămași fără școală sau grădiniță în localitatea de domiciliu vor fi nevoiți, din toamnă, să facă naveta în satele învecinate.

Învățământul de masă din județ continuă să fie restructurat din cauza scăderii continue a numărului de copii care mai frecventează cursurile școlilor și grădinițelor. În consecință, de la finalul actualului an școlar, 14 unități de învățământ vor fi închise pe termen nelimitat pe motiv că nu mai îndeplinesc numărul minim de elevi sau preșcolari prevăzut de normativ, respectiv zece copii. Clădirile celor șapte școli și șapte grădinițe, din mai multe comune ale județului, vor intra în conservare pe termen nelimitat, fără a se cunoaște dacă acestea vor mai fi redeschise vreodată.

Propunerile de închidere a unităților de învățământ au fost făcute de către unitățile administrativ-teritoriale, în urma aprobărilor din consiliile locale. Noi am dat aviz favorabil, iar lista a fost înaintată spre aprobare la Ministerul Educației”, ne-a declarat inspectorul de management școlar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Constantin Turcu.

Potrivit acestuia, elevii și preșcolarii lăsați fără școli sau grădinițe în localitățile de domiciliu vor fi nevoiți, din toamnă, să facă naveta în satele învecinate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: