Home » Justitie » Anchetă a Poliției, în cazul unei locuințe distrusă în urma unui incendiu provocat intenționat de persoane neidentificate

Anchetă a Poliției, în cazul unei locuințe distrusă în urma unui incendiu provocat intenționat de persoane neidentificate

Poliștii din Berezeni au declanșat, miercuri, o anchetă în cazul unei locuințe din sat distrusă în urma unui incendiu provocat intenționat de către persoane necunoscute care, după ce au spart un geam, au pătruns în interiorul imobilului și i-au dat foc. Piromanii au profitat de faptul că proprietarul casei recent reabilitată este plecat la muncă în străinătate.

O locuință recent reabilitată în Berezeni a fost distrusă, miercuri, în urma unui incendiu provocat de către persoane neidentificate de către polițiști, după ce au pătruns în imobil și i-au dat foc. De altfel, susțin pompierii, cel care a sunat la numărul de urgență 112 a sesizat faptul că incendiul se manifesta în interiorul casei și la acoperiș, iar unul din geamurile casei era spart. În consecință, în zonă au fost trimise două echipaje de pompieri, din care unul al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Fălciu, din comuna învecinată, precum și o vidanjă, pentru asigurarea rezervei de apă.

La sosirea forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului casei, construit din lemn cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață de aproximativ 160 mp și în interiorul locuinței. Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că împrejurarea determinantă a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere. O altă sursă nu putea fi, în condițiile în care locuința nu era conectată la rețeaua de electricitate și nici nu avea vreo sursă de căldură care ar fi putut conduce la declanșarea incendiului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Petru Iftene.

La sesizarea pompierilor, polițiștii au declanșat o anchetă pentru a-i depista pe cei care dat foc locuinței din Berezeni. ”În acest caz, a fost întocmit dosar penal pentru distrugere prin incendiere. Proprietarul este plecat la muncă în străinătate, imobilul fiind nelocuit”, ne-a precizat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

În urma incendiului, locuința a fost distrusă de flăcări, pagubele fiind foarte mari. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: