Home / Justitie / Caz șocant la Banca: O minoră a fost violată de propriul unchi, iar în urma incestului a născut un băiețel!

Caz șocant la Banca: O minoră a fost violată de propriul unchi, iar în urma incestului a născut un băiețel!

Răzvan CĂLIN

Un tânăr din comuna Banca este acuzat că și-a violat în repetate rânduri propria nepoată, ce are doar 13 ani! Mai mult, în urma acestei relații incestuoase, minora a născut un băiețel, acum în vârstă de aproximativ două luni.

Cel acuzat este Cătălin B., are doar 34 de ani, este căsătorit și locuiește în satul Sârbi din comuna Banca. Din cercetările întreprinse până în prezent de oamenii legii, se pare că relația incestuoasă a început undeva în primăvara anului trecut. Una dintre surorile individului locuiește în același sat, este căsătorită și are trei copii: doi băieți (unul de 19 ani și celălalt de 16 ani) și o singură fată, în vârstă de 13 ani. Minora este diagnosticată cu o formă relativ ușoară de handicap neuropsihic (retard mental), dar reușește totuși să urmeze cursurile școlii din sat, fiind elevă în clasa V-a.

Unchiul fetei obișnuia să-și viziteze sora deseori, astfel că întreaga familie era obișnuită cu prezența periodică a acestuia. Nimeni nu bănuia că individul ar fi fost capabil de asemenea grozăvii. La un moment dat, undeva prin primăvara anului trecut (așa după cum a mărturisit chiar copila în fața anchetatorilor), Cătălin B. și-a dat arama pe față și a tăbărât pe biata copilă, obligând-o să întrețină relații sexuale cu el. De fapt, individul a profitat din plin de imposibilitatea minorei de a se apăra, de handicapul de care fata suferă și care o transformă într-un soi de victimă perfectă pentru orice prădător sexual. La rândul ei, fata nu a îndrăznit să spună părinților sau altcuiva din familie ce anume a pățit. Acest lucru nu a făcut decât să-i dea și mai mult curaj unchiului cu pofte incestuoase, care, încet, încet, a început să-și facă un obicei din a o silui pe biata copilă.

Cam de prin primăvara lui 2016, vreme de câteva luni, bărbatul a întreținut în repetate rânduri raporturi sexuale cu minora. Obișnuia să vină acasă la aceasta, dar numai atunci când știa că nici unul din părinții acesteia nu erau acasă. Practic, le învățase programul acestora și când aceștia erau plecați, el venea acasă la ei și o obliga pe fată să aibă relații sexuale cu el. Toate raporturile sexuale s-au consumat pe timp de zi”, ne-au precizat surse din rândul celor care anchetează acest caz.

Fără îndoială, se poate spune și despre agresor că nu este un om normal, căci numai unul cu grave deficiențe de ordin psihic ar putea să aibă asemenea pofte sexuale de natură incestuoasă. Așa s-ar explica de ce nu a arătat nici un fel de milă față de nepoata sa, pe care a obligat-o să trăiască un asemenea calvar preț de câteva luni.

Decizii controversate ale procurorilor bârlădeni: mai întâi au decis clasarea dosarului din lipsă de probe, după care au reînceput urmărirea penală!

Pe la mijlocul anului trecut, grozăvia a ieșit la iveală pentru că biata copilă și-a făcut curaj și i-a povestit mamei sale chinurile la care o supune chiar unchiul ei. Șocată, femeia a alertat imediat autoritățile, făcând plângere la poliție. Oamenii legii au reacționat imediat și au deschis un dosar de cercetare penală pentru viol. Însă, lucrurile aveau să ia o turnură cel puțin ciudată. În timp anchetei, Cătălin B. a negat cu vehemență toate acuzațiile care i s-au adus și a susținut sus și tare că totul este o minciună, iar el este nevinovat. Nu știm cum se face, dar la un moment dat, procurorii au decis clasarea acestui dosar pe motiv că nu sunt probe. Deși minora a fost supusă unei examinări medico-legale care a dovedit actul sexual, totuși s-a decis neînceperea urmării penale împotriva acestui individ.

Ulterior, procurorii bârlădeni aveau să revină asupra acestei decizii și în decembrie 2016 au dispus redeschiderea urmăririi penale pe numele acestui individ. Se pare că totul a fost decis în urma insistențelor mamei fetei, care, într-un final, a observat că fata ei este însărcinată. Cum exact în decembrie anul trecut minora a adus pe lume un băiețel, ancheta în acest dosar a fost reluată. Cel puțin ciudat ar putea fi considerat și faptul și în momentul de față Cătălin B. este cercetat în stare de libertate, magistrații neluând nici o măsură în ceea ce-l privește. Nu s-a dispus nici măcar punerea acestuia sub control judiciar și interzicerea, spre exemplu, să se apropie de victimă sau familia acesteia. Este o situație cel puțin anacronică dacă ne gândim că în cazuri mult mai puțin delicate precum acesta, procurorii au cerut luarea unor măsuri mult mai drastice împotriva suspecților. Individul neagă în continuare toate acuzațiile care i se aduc, însă anchetatorii au solicitat efectuarea testului ADN, care ar putea face lumină în multe privințe în acest caz.

În momentul de față, minora locuiește tot cu familia sa, dar este monitorizată de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. Bebelușul rezultat în urma acestei relații incestuoase a fost introdus în sistemul județean de protecție a copilului și dat în grija unui asistent maternal profesionist.

About Razvan Calin

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Un puternic incendiu de vegetație a cuprins un câmp ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: