Home » Administratie » Preoții trebuie să-și plătească impozitului anual până pe 27 februarie

Preoții trebuie să-și plătească impozitului anual până pe 27 februarie

Până la data de 27 februarie 2017, inclusiv, au obligația de a declara și plăti impozitul pe profit anual la Asociația Județeană de Finanțe Publice (AJFP) Vaslui cultele religioase, potrivit legii privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, republicată (parohii, mănăstiri), unitățile de învățământ preuniversitar și instituțiile de învățământ superior, particulare, acreditate, precum și cele autorizate. De asemenea asociațiile de proprietari constituite ca persoane juridice și asociațiile de locatari recunoscute ca asociații de proprietari și Societatea Națională de Cruce Roșie din România. Mai sunt obligate la depunerea formularului 101 organizațiile nonprofit, organizațiile sindicale și organizațiile patronale.

Acești contribuabilii depun declarația privind impozitul pe profit inclusiv în situația în care înregistrează numai venituri neimpozabile, respectiv cheltuieli nedeductibile.

De asemeni, contribuabilii care obțin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice și a cartofului, pomicultură și viticultură au obligația de a declara și de a plăti impozitul pe profit anual, până la data de 27 februarie 2017 inclusiv.

Persoanele juridice care, în cursul anului fiscal, se dizolvă cu lichidare, potrivit legii, au obligația să depună declarația anuală de impozit pe profit și să plătească impozitul până la data depunerii situațiilor financiare.

Persoanele juridice care, în cursul anului fiscal, se dizolvă fără lichidare au obligația să depună declarația anuală de impozit pe profit și să plătească impozitul până la închiderea perioadei impozabile, definită prin lege.

Administrația județeană a Finanțelor Publice Vaslui informează contribuabilii că, potrivit prevederilor legale privind Codul fiscal, declarația privind impozitul pe profit pentru anul 2016 (F101), cu termen 25 martie 2017 inclusiv, se completează și se depune de către plătitorii de impozit pe profit care efectuează declararea și plata impozitului pe profit trimestrial, de către contribuabilii care au optat pentru declararea și plata impozitului pe profit anual cu plăți anticipate efectuate trimestrial precum și de către societățile comerciale bancare.

Contribuabilii care intră sub incidența prevederilor Legii nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, au obligația să depună declarația privind impozitul pe profit până la data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv de la închiderea anului fiscal modificat, cu excepția contribuabililor prevăzuți la art. 41 alin. (5) lit. a) și b), alin. (16) și (17), care depun declarația anuală de impozit pe profit până la termenele prevăzute în cadrul acestor alineate.

Prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr.3386/25.11.2016, a fost aprobat formularul 101, ce se va utiliza începând cu 01 ianuarie 2017, pentru declararea obligațiilor anuale aferente anului fiscal 2016.

Declarația privind impozitul pe profit se completează cu ajutorul programului de asistență postat pe portalul ANAF la adresa www.anaf.ro, sectiunea Legislatie – Formulare fiscale și ghid de completare.

Formularul se depune la organul fiscal competent, în format PDF, cu fișier XML atașat, pe suport CD, însoțit de formatul hârtie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: