Home » Administratie » Bârladul sub lupă – Cum ne ferim de șoferii care ne împroașcă cu apa și noroi?

Bârladul sub lupă – Cum ne ferim de șoferii care ne împroașcă cu apa și noroi?

Gropile apărute în ultima săptămână și topirea zăpezii pe străzile principale și secundare ale Bârladului au creat mari probleme și pietonilor. Din cauza șoferilor indiferenți sau atenți doar la gropile din asfalt, de frică să nu fie împroșcați cu apă și noroi bârlădenii sunt nevoiți să escaladeze borduri sau să găsească altă cale de a se feri. De cele mai multe ori nu reușesc, așa că devin ținta directă a nesimțirii unor conducători auto. Este adevărat că împroșcarea cu apă murdară este de multe ori inevitabilă, dar sunt și cazuri în care aceste situații neplăcute, care țin de bunul simț al șoferilor, pot fi ocolite.

Ieri, de exemplu, în jurul orei 10, un taximetrist a ieșit din locul plin de noroi în care parcase cu o viteză inexplicabilă, fără a menaja deloc trecătorii aflați în apropiere, pe trotuar. Șoferul taxiului cu numărul de înmatriculare VS-04-DRE a stropit din cap până în picioare doi bârlădeni care circulau pe trotuar în zona Pieței Mici. Șoferul a pornit mașina în trombă, socotind probabil acei pietoni niște porci cărora noroiul le face plăcere.

În ultimii ani, bârlădenii au ajuns să se ferească tot mai mult de taximetriști, nu doar din cauza vitezei cu care circula în mod obișnuit, dar și a comportamentului pe care îl au atunci când gonesc pe străzi în perioadele ploioase sau în care se topește zăpada de pe străzile pline de gropi adânci. Această neglijență din partea conducătorilor auto se consideră abatere de la Codul rutier și se sancționează numai pe baza sesizărilor făcute de populație.

Cine sancționează, totuși, municipalitatea pentru halul în care ajung să se murdărească bârlădenii pe timp ploios sau după dezgheț, atunci când circulă pe aleile cu nămol roșiatic din parcul teatrului? Nu au prea multe alternative: ori circulă pe alea principală asfaltată din parc, ori evită lutul roșiatic alegând să meargă pe spațiul verde, plin de noroi autentic. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Dupa imagini mai bine ne sfatuiti cum sa evitam parcul central ,renovat pe bani multi si cu acele alei pline de balti si mal rosu .Cu aceste alei parcul a ajuns bataia de joc.

%d blogeri au apreciat: