Home / Justitie / ”Nici Dumnezeu nu îl iartă!” Părinții fetei de la Banca, violată de unchi, vor dreptate!
Catalin Baciu

”Nici Dumnezeu nu îl iartă!” Părinții fetei de la Banca, violată de unchi, vor dreptate!

de Răzvan CĂLIN, Daniel MICU

Părinții minorei de 14 ani din comuna Banca, care a născut un băiețel după ce propriul ei unchi a violat-o, sunt oripilați și așteaptă ca justiția să îl tragă la răspundere pe agresor.

Cazul șocant al fetiței în vârstă de numai 14 ani care a fost violată de propriul unchi (consemnat pe larg în paginile ediției trecute a cotidianului nostru), a stârnit consternare, uluire și dezgust în rândul opiniei publice. Atât părinții copilei, cât și comunitatea micului cătun vasluian – satul Sârbi, comuna Banca – sunt în stare de șoc și aproape că nu le vine a crede. Cu toții sunt extrem de revoltați și așteaptă ca anchetatorii și justiția să își facă datoria în acest caz, iar suspectul, dacă se va adeveri că este vinovat, să suporte rigorile legii.

”La patru luni și jumătate am descoperit că fata era însărcinată. Mi-a spus că el a amenințat-o că dacă ne spune nouă o omoară. Asta se întâmpla când noi nu eram acasă. Eu plecam la treabă cu soțul meu. Muncim la o fermă avicolă din comuna Roșiești. El venea la noi acasă și își bătea joc de ea, se culca cu ea. El nu recunoaște. Spune că nu e adevărat. Eu, ca mamă, nu mai pot să spun nimic. Nu trebuia să facă treaba asta. În ce situație sunt eu acum…nimeni să nu fie!”, a povestit reporterilor Est News, vizibil tulburată, mama copilei de 14 ani.

Femeia a mai spus că fetița ei este foarte afectată de cele întâmplate și că după ce totul a ieșit la iveală, starea ei emoțională s-a agravat foarte mult. La un moment dat, a fost nevoie ca adolescenta să fie evaluată și supusă unei terapii la o clinică de specialitate din Iași.

”E foarte nervoasă. Vai de capul ei, săraca! Acum și-a mai revenit, dar a trebuit să o ducem la Iași, la Socola, că își pierduse memoria!”, a mai precizat mama fetei.

Tatăl fetei: ”Mă așteptam poate la unul străin, dar nu la fratele meu! În viața mea nu îl iert, Doamne!”

Catalin B.

Jurnaliștii de la Est News au încercat să stea de vorbă și cu presupusul agresor – Cătălin B. -, însă acesta a avut o atitudine extrem de reticentă. Vizibil iritat și cu o exprimare mai mult laconică, tânărul de 34 de ani l-a luat pe ”Nu” în brațe și a negat cu vehemență toate acuzațiile ce i se aduc. Ba chiar a lăsat de înțeles că la mijloc ar fi vorba de o răzbunare venită chiar din partea fratelui său, tatăl copilei de 14 ani: ”Lăsați-mă în pace! Nu mi-am bătut joc de nici o nepoată. I-am bătut un frate și de asta. Și are ciudă pe mine. El s-a culcat cu fata, nu eu! Copilul nu este al meu!”.

La rândul său, Ciprian B., tatăl fetiței, este în stare de șoc și extrem de încrâncenat din cauza celor întâmplate: ”Știu că fratele meu și-a bătut joc de fata mea. El nu recunoaște. Dar a pus niște rude de ale mele să mă sune ca să îl iert, că suntem frați… Nici Dumnezeu nu îl iartă! Niciodată, în viața mea, nu aș fi crezut că e în stare de așa ceva. Mă așteptam poate la unul străin, dar nu la fratele meu! În viața mea nu îl iert, Doamne! Ce a făcut nu pot să iert! Fiecare cum a făcut, să își tragă pedeapsa. De când i s-a făcut ADN, își bate femeia și umblă numai beat. Pentru că știe ce îl așteaptă!”.

Sătenii din Sârbi sunt îngroziți de această poveste cutremurătoare și pun totul pe seama alcoolului, dar și a lipsei de educație: ”Persoanele astea nu merită să trăiască în societate. Ar trebui să stea la pușcărie. Nu au educație. Sunt rebuturi, pleava societății!”.

Testele ADN vor fi decisive în acest controversat caz!

Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, a declarat: ”Cazul minorei de 14 ani a ajuns în atenția instituției noastre în luna septembrie 2016, atunci când am fost solicitați să participăm la audierea acesteia, întrucât ar fi fost victima unui abuz sexual. La acel moment, din evaluare a reieșit că nu există elemente de risc care să impună separarea copilului de familie. Însă, au fost acordate servicii de sprijin, constând în consilierea de specialitate a minorei. Cât privește copilul nou-născut, familia a cerut o măsură de protecție specială chiar din unitatea sanitară, întrucât nu au condiții materiale pentru creșterea și îngrijirea sa. Sugarul este la un asistent maternal profesionist”.

Așa cum am mai scris, totul a ieșit la iveală anul trecut, atunci când mama și-a dat seama că e ceva în neregulă cu fiica ei mai mare. Pentru a vedea exact ce are, femeia și-a luat fetița și a dus-o să o consulte un medic. Cu stupoare, așa a aflat că fata era gravidă și nici nu se mai putea face nimic (un eventual avort), căci sarcina era foarte înaintată. Luată la întrebări, copila a recunoscut că unchiul ei (fratele tatălui) și-a bătut joc de ea în mai multe rânduri, dar i-a fost teamă să spună pentru că acesta a amenințat-o cu moartea. A fost anunțată Poliția și Protecția Copilului, care au demarat o anchetă în acest caz. Fata a născut un băiețel la Spitalul municipal de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad. Cum copila suferă de anumite afecțiuni psihice, iar medicii au stabilit că aceasta nu are discernământ, s-a dispus efectuarea testului ADN. În consecință, până la sosirea rezultatelor, bărbatul este cercetat în stare de libertate. Între timp, fata merge la școală. Este elevă în clasa a VI-a și își revine cu greu de pe urma traumei suferite.

About Razvan Calin

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: