Google+
Home » Justitie » (Video) Bărbatul care s-a sinucis după ce și-a înjunghiat fiica și ginerele: ”Voi sunteți de vină, voi mi-ați dus femeia în Italia”

(Video) Bărbatul care s-a sinucis după ce și-a înjunghiat fiica și ginerele: ”Voi sunteți de vină, voi mi-ați dus femeia în Italia”

de Daniel MICU
Intr-o clipa de furie necontrolata, aseara, Valentin Moacă, un barbat de 57 de ani din satul Corodești, comuna Gherghești, si-a injunghiat ginerele in inima, iar fiicei sale i-a infipt cutitul in spate. Cuprins de remuscari, la scurt timp, omul si-a infipt cutitul in piept si a murit pana la sosirea medicilor. Totul, povestesc apropiatii, dupa ce, satula de scandaluri, sotia l-a parasit in urma cu cateva luni si a plecat la munca in Italia, impreuna cu fiica si ginerele ei, Daniela și Daniel Tiva (25, respectiv 32 de ani), părinții unei fetițe de nici patru anișori.
Tocmai acest lucru le-a reprosat agresorul celor doi. Criminalistii au refacut sangerosul scenariu, sub privirile ingrozite ale rudelor. Intre timp, medicii de la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Barlad, luptau pentru viețile celor doi tineri, pe care, din fericire, au reușit să le salveze.
Cei care au sunat la 112 au fost rudele, care au auzit scandalul în curtea lui Valentin Moacă.
”La locul solicitarii, am gasit trei pacienti. Socrul tânărului, injunghiat in inima, era decedat. Tânărul era injunghiat in zona para caradiaca. Era instabil hemodinamic. Am ajuns cu el la spital, dar era in stare critica. Fata, in varsta de 25 ani, a fost preluata de un alt echipaj. Era injunghiata in regiunea latero-toracica dreapta”, ne-a declarat dr. Ioana Lupeică, medicul de pe Ambulanță.
Hotărât să ucidă
Daniela și Daniel tocmai se întorseseră din Italia, unde munceau împrenună cu soția agresorului. Sătulă de bătăile pe care le încasa de la acesta, de scandaluri și de bețiile acestuia, femeia a decis să-l lase și sî plece la muncă, alături de copii, in străinătate. Cu orgoliul rănit, Valentin Moacă a văzut negru înaintea ochilor in momentul in care fiica și ginerele au intrat pe poartă.
”Primul cuvant pe care el l-a spus celor doi cand au intrat in ograda a fost: «Voi sunteti de vina, voi m-ati despartit de femeie!». Daca era femeia lui, pe ea o omora prima data”, povestește unul dintre vecini.
In dorinta de a se răzbuna, bărbatul a pus mâna pe un cutit și l-a infipt in pieptul ginerelui. Fiica lui a sărit să-și apere soțul, dar tatăl nu s-a oprit și a injunghiat-o și pe ea. Cealaltă fiică a lui, care a asistat la scenele de groază, a reușit s-i smulgă cuțitul din mână. Hotărât să meargă până la capăt, bărbatul furibund a intrat in casă de unde s-a intors cu un alt cuțit. Când și-a văzut copiii prăbușiți la pământ a realizat ce a făcut și, cu aceeași hotărâre, și-a băgat cuțitul in inimă.
Neculai Pușcașu, socrul agresorului, povestește că fiica lui pătimit multe lângă soțul ei, până să plece in Italia.
”El a amenintat de multe ori ca îi omoara, dar acum s-a imbatat mai tare si a venit momentul. A fost intotdeauna supus bauturii. Baietii astia tineri care sunt acum taiati la spital au fost la mine, in alt sat, spre Gherghesti. Au venit la el cu vorba buna. El, in stare de ebrietate, i-a luat la rost de cum i-a văzut: <<Voi m-ati despartit de femeie si ati dus-o in Italia>>.  De multi ani era agresiv si supus bauturii. Femeia a tolerat si a lasat de la ea, ca sa nu faca scandal, a gandit ca poate o sa se îndrepte el odată și odată. Da de unde?! Acum doi ani, pe timp de iarna, ea a stat in vie cu picioarele goale. A venit la mine si i-am spus ca daca nu se mai poate, sa il lase”, ne-a povestit Neculai Pușcașu, socrul lui Valentin Moacă.
In timp ce anchetatorii fac cercetari pentru a stabili cu exactitate imprejurările in care s-au petrecut oribilele fapte, familia se roagă ca Daniela si Daniel sa supraviețuiască atacului si sa se intoarca la fetita lor.

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: