Google+
Home » Justitie » Ce au decis anchetatorii în cazul bărbatului care a violat, torturat și ucis o bătrână aflată pe patul de moarte

Ce au decis anchetatorii în cazul bărbatului care a violat, torturat și ucis o bătrână aflată pe patul de moarte

de Răzvan CĂLIN

Autorul unuia dintre cele mai oribile cazuri de viol și omor petrecut în ultimii ani în județul Vaslui a fost trimis în judecată de procurorii vasluieni. Este vorba despre Nicu Sîrbu, în vârstă de 47 de ani, din satul Măscurei, comuna Pogana, cel care în vara anului trecut violat și torturat o femeie în vârstă de 81 de ani, aflată pe patul de moarte. La două zile după ce sceleratul și-a satisfăcut poftele animalice, femeia și-a dat sufletul, anchetatorii stabilind ulterior, fără tăgadă, că decesul i-a fost provocat de chinurile la care a supus-o acest individ.

Ancheta în acest caz a fost coordonată de procurorul Alice Ruja, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui. Deși este cunoscut ca suferind de anumite afecțiuni psihice, Sîrbu va răspunde totuși pentru atrocitățile comise. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Sîrbu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de omor, viol și violare de domiciliu. În prealabil, s-a decis trimiterea acestuia într-un spital de specialitate, unde a fost supus unei examinări psihiatrice.

”Specialiștii au stabilit clar că individul suferă de anumite afecțiuni psihice și că are discernământul mult diminuat. Chiar și așa, Sîrbu poate fi tras la răspundere pentru faptele sale. Prin urmare, chiar și cu discernământul mult diminuat, el tot va răspunde în fața legii pentru faptele sale și, în consecință, am decis trimiterea sa în judecată, reținând în sarcina sa comiterea a trei infracțiuni: omor, viol și violare de domiciliu”, ne-a declarat procurorul Alice Ruja.

Dosarul a fost înaintat instanței Tribunalului Județean Vaslui, care urmează să stabilească data primului terme de judecată. Pentru faptele sale, Sîrbu ar putea risca să primească o pedeapsă cu închisoare de până la 25 de ani.

Rezumatul unui caz desprins parcă din filmele de groază!

Cazul i-a șocat de la bun început pe anchetatori, ca să nu mai vorbim de opinia publică. Totul s-a petrecut pe 21 iulie, în jurul orei 12.30, când rudele bătrânei de 81 de ani au anunțat prin 112 că a fost victima unui viol, dar și că reușiseră să-l rețină pe agresor. În scurt timp, la fața locului și-au făcut apariția polițiștii din comună, dar și o echipă de la Secția de poliție rurală nr. 1 Bârlad.

Din primele cercetări s-a stabilit că bătrâna era diabetică și fusese diagnosticată și cu ciroză la ficat. În cursul serii de 20 iulie, femeii i s-a făcut rău și în scurt timp a intrat în comă hipoglicemică. Familia bătrânei s-a speriat și rudele sale, convinse că aceasta își trăiește ultimele clipe din viață, au început imediat pregătirile pentru a o înhuma creștinește odată ce își va da sufletul. Așa se face că rudele au vegheat la căpătâiul bătrânei în permanență, ținându-i lumânarea așa cum prevede datina creștină.

A doua zi, pe 21 iulie, la orele amiezei, rudele bătrânei au rugat o vecină să vegheze la căpătâiul muribundei. Mai toți membrii familiei erau ocupați în acel moment cu pregătirile pentru înhumarea femeii, așa că au apelat la vecină ca nu cumva bătrâna să-și dea sufletul singură și fără o lumânare aprinsă. Din păcate, la un moment dat, femeia respectivă a plecat pentru câteva minute, iar bătrâna a rămas cu Sîrbu, care tocmai venise și el, chipurile să-i fie alături în ultimele clipe de viață. Deși era cunoscut în sat ca având serioase probleme de ordin psihic, totuși nimănui nu i-a trecut prin cap că ar putea fi în stare de asemenea atrocități.

”Imediat cum a rămas singur cu bătrâna în cameră, a tăbărât pe ea. I-a rupt pur și simplu pampers-ul pe care îl purta bătrâna și a violat-o, fără să țină cont că biata femeie era deja în suferință, era pe punctul de a-și da sufletul. Dar nu s-a mulțumit doar cu atât. A și înjunghiat-o cu un cuțit în abdomen, după care i-a băgat cuțitul în sex. La necropsie a reieșit clar că individul i-a provocat bătrânei mai multe leziuni, plăgi tăiate, în zona vulvo-vaginală”, ne-a declarat procurorul Alice Ruja.

În momentul în care a revenit la domiciliul bătrânei, vecina acesteia l-a surprins pe individ chiar în timp ce își satisfăcea poftele animalice. Femeia a rămas uluită și oripilată de scenele cumplite la care asista. Noroc că soțul ei o însoțise și a intervenit imediat, smulgându-l pe individ de pe biata bătrână. Violența și sadismul cu care individul a siluit-o și torturat-o pe biata femeie i-a oripilat până și pe anchetatorii cu experiență, care au văzut destule la viața lor. Medicii au mai constatat că bestia cu chip de om i-a provocat bietei bătrâne și o ruptură de perineu.

Transportată rapid la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, femeia a decedat însă după două zile, pe 23 iulie. Concluziile preliminare ale expertizei medico-legale au stabilit clar că femeie a decedat din cauza chinurilor la care a supus-o individul.

”Chiar dacă femeia era grav bolnavă, totuși medicii legiști au stabilit că există legături de cauzalitate între leziunile suferite de bătrână și moartea acesteia”, susține procurorul Alice Ruja.

 

Comments

comments

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: