Home / Social / Pompierii au descoperit problema autoturismului care era cât pe ce să fie spulberat în centrul Bârladului

Pompierii au descoperit problema autoturismului care era cât pe ce să fie spulberat în centrul Bârladului

de Răzvan CĂLIN

Centrul Bârladului a fost la un pas de a deveni scena unei explozii de proporții, vineri, 24 februarie, după ce o butelie cu GPL montată pe un autoturism a suferit o defecțiune. Șoferul care conducea o mașină înmatriculată în Republica Moldova a apelat 112 în momentul în care a observat că mașina sa a fost cuprinsă de un puternic miros de gaz. A realizat imediat că butelia GPL cu care era dotată mașina a suferit, probabil, o fisură, și a acționat în consecință, parcând autoturismul pe partea dreaptă a Bulevardului Republicii (sensul de mers către sudul orașului), în fața farmaciei din apropierea Primăriei Bârlad.

În scurt timp, la fața locului și-au făcut apariția echipaje de la Detașamentul de Pompieri Militari Bârlad, dar și de la Biroul Poliției Rutiere și Poliția Locală. Oamenii legii au instituit imediat un perimetru de securitate, blocând circulația auto, dar și traficul pietonal. Preț de circa o jumătate de oră, ceilalți șoferi și pietoni au fost redirijați prin alte zone, de teamă ca nu cumva să se producă o deflagrație ce ar fi putut face victime.

”Colegii de la Bârlad au intervenit cu o mașină de stins incendii cu apă și spumă, deservită de cinci subofițeri. Împreună cu o echipă de mecanici auto a fost demontată butelia GPL din mașina respectivă. S-a reușit golirea buteliei GPL și astfel pericolul de explozie a fost îndepărtat”, a declarat căpitanul Petre Iftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

About Razvan Calin

x

Check Also

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

126 de bolnavi infectați cu HIV/SIDA sunt tratați în spitalele din Vaslui și Bârlad

de Dănuț CIOBANU În județul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: