Home / Social / Confecții Bârlad, distrusă de un cutremur și un incendiu!

Confecții Bârlad, distrusă de un cutremur și un incendiu!

de Răzvan CĂLIN

SC Confecții SA Bârlad a fost unul din personajele principale într-un scenariu apocaliptic: după un cutremur puternic, care a produs pagube însemnate, clădirea fabricii a fost cuprinsă de flăcări. Este scenariul unei aplicații pe care pompierii militari bârlădeni au derulat-o în cursul zilei de ieri. Exercițiul a început în jurul orei 11 și s-a întins pe durata unei ore. Au participat trei autospeciale cu apă și spumă și o autoscară, deservite de 19 subofițeri și un ofițer.

”S-a urmărit, printre altele, pregătirea gărzii de intervenție pentru gestionarea unei situații de urgență, conform scenariului prestabilit. În același timp, a fost verificat timpul de răspuns al echipelor de intervenție, cât de bine cunosc sursele de apă din zonă, precum și alte aspecte specifice”, ne-a declarat căpitanul Petre Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU ”Podul Înalt” Vaslui.

Exercițiul de ieri s-a înscris în suita de activități pe care pompierii militari vasluieni le-au derulat pentru a marca Ziua Protecției Civile, care în România este sărbătorită anual pe data de 28 februarie.

About Razvan Calin

x

Check Also

Un bărbat a murit în apropiere de Mănăstirea Bujoreni după ce a fost înțepat de viespi

Un bărbat de 41 de ...

Două persoane care erau date dispărute au fost găsite de polițiștii vasluieni

Doi bărbați în vârstă de ...

Tânără de 15 ani din Zăpodeni dispărută de la domiciliu

Pe 7 octombrie, Valentina – ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: