Google+
Home » Social » Confecții Bârlad, distrusă de un cutremur și un incendiu!

Confecții Bârlad, distrusă de un cutremur și un incendiu!

de Răzvan CĂLIN

SC Confecții SA Bârlad a fost unul din personajele principale într-un scenariu apocaliptic: după un cutremur puternic, care a produs pagube însemnate, clădirea fabricii a fost cuprinsă de flăcări. Este scenariul unei aplicații pe care pompierii militari bârlădeni au derulat-o în cursul zilei de ieri. Exercițiul a început în jurul orei 11 și s-a întins pe durata unei ore. Au participat trei autospeciale cu apă și spumă și o autoscară, deservite de 19 subofițeri și un ofițer.

”S-a urmărit, printre altele, pregătirea gărzii de intervenție pentru gestionarea unei situații de urgență, conform scenariului prestabilit. În același timp, a fost verificat timpul de răspuns al echipelor de intervenție, cât de bine cunosc sursele de apă din zonă, precum și alte aspecte specifice”, ne-a declarat căpitanul Petre Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU ”Podul Înalt” Vaslui.

Exercițiul de ieri s-a înscris în suita de activități pe care pompierii militari vasluieni le-au derulat pentru a marca Ziua Protecției Civile, care în România este sărbătorită anual pe data de 28 februarie.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: