Home » Justitie » Doi șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși la volan deși consumaseră alcool

Doi șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși la volan deși consumaseră alcool

Doi bărbați care, în calitate de conducători auto, s-au încumetat să pună în pericol ceilalți participanți la trafic s-au ales cu dosar penal. Amândoi se aflau sub influența băuturilor alcoolice în momentul în care au fost opriti de polițiștii de la Rutieră, iar unul dintre ei nici măcar nu avea permis.

Fănel C., de 34 de ani, din comuna Drînceni, conducea un moped din direcția Huși către Vama Albița când a fost oprit pentru un control. Polițiști din cadrul Biroului Rutier Huși și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Huși au descoperit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mopedul nu era nici el înregistrat sau înmatriculat. Mai mult, în urma testării alcoolscopice a bărbatului a rezultat valoarea de 1,07mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost condus la o unitate spitalicească, pentru a i se preleva mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Este cercetat penal de către polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani), conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă) și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii (se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă).

În aceeași seară, polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad, în timp ce supravegheau traficul rutier pe strada Republicii din localitate, au observat un autovehicul al cărui conducător nu a semnalizat efectuarea manevrei de viraj. Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire și au identificat conducătorul auto în persoana lui Costel P. , în vârstă de 39 de ani, din județul Galați. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii l-au condus la spital, pentru recoltarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul auto a refuzat recoltarea acestora, motiv pentru care polițiștii au întocmit dosar penal. Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: