Home » Sport » Rugbystul bârlădean Robert Gabriel Neagu, în lot pentru meciul Naționalei cu Rusia

Rugbystul bârlădean Robert Gabriel Neagu, în lot pentru meciul Naționalei cu Rusia

Rugbystul bârlădean Robert Gabriel Neagu face parte din lotul de 33 de jucători cu care Lynn Howells va aborda partida cu Rusia, din cadrul Rugby Europe Championship. România va disputa cea de-a treia partidă din cadrul competiției în deplasare, la Soci, sâmbătă.

Fundașul, în vârstă de 25 de ani este legitimat la Steaua București, ocupanta locului doi în SuperLiga CEC BANK. Aflată la egalitate cu prima clasată, în cadrul primului eșalon valoric rugbystic din România, echipa bârlădeanului a fost aproape să cucerească anul trecut Cupa Regelui. A pierdut însă cu 8 – 10 disputa cu CSM Știința Baia Mare, echipă la care sunt legitimați alți trei bârlădeni, Cristian Chirică, Alexandru Țiglă și Alexandru Bucur. Chirică și Țiglă au făcut și ei parte din lotul cu care Stejarii au înfruntat anterior Germania și Spania. România a pierdut în fața nemților cu 38 – 41 și i-a învins pe iberici cu 13 – 3. Ocupă locul doi, cu cinci puncte, în spatele Georgiei care are zece. În clasament urmează Spania, Rusia și Germania, care au câte patru puncte și Belgia care are doar unul.

„Am avut un început de competiție mai greu și trebuie ca până la meciul următor, cu Rusia, să eliminăm acele lucruri care nu au mers bine în joc. Pentru următoarele partide au fost convocați, în mare, aceiași jucători cu care am început pregătirea Rugby Europe Championship. Am chemat și mulți jucători tineri pentru că trebuie să crească alături de jucătorii cu maturitate. Niciun meci nu este ușor, nu mai avem voie să facem pași greșiți. Victoria cu Spania a readus jucătorilor încrederea și un moral mult mai bun pentru următoarele dispute”, a declarat Lynn Howells, antrenorul României.
Dintre jucătorii convocați 11 provin de la Timișoara Saracens, 7 de la CSA Steaua, 5 de la Știința Baia Mare, 2 de la CSM București, un jucător de la CS Dinamo și 7 jucători din Franța. Este de remarcat revenirea în lot, după aproape un an a lui Mihai Macovei, cel care a fost căpitanul Stejarilor în ultimii ani. Acesta s-a accidentat în primăvara anului trecut și a avut o perioada lunga de recuperare.

Lotul celor 33 de jucători convocați:

PILIERI: Constantin Pristaviță (Știința Baia Mare), Alexandru Țăruă (Beziers), Alexandru Gordas (CSA Steaua), Ionel Badiu (Carcassonne), Gigi Militaru (Timișoara Saracens)

TALONERI: Marian Capatana (Timisoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers), Andrei Rădoi (Timisoara Saracens)

LINIA A DOUA: Valentin Poparlan (Timișoara Saracens), Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), Ionut Muresan (Timișoara Saracens), Marius Antonescu (Tarbes)

LINIA A TREIA: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Eseria Vueti (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy), Vlad Nistor (Albi), Mihai Macovei (Colomiers)

MIJLOCAȘI LA GRĂMADĂ: Valentin Calafeteanu (CSM București), Florin Surugiu (CSA Steaua ), Tudorel Bratu (CS Dinamo)

MIJLOCAȘI LA DESCHIDERE: Jody Rose (Timișoara Saracens), George Oprea (CSM Baia Mare)

CENTRI: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Jack Umaga (Timișoara Saracens), Florin Vlăduț Popa (Timișoara Saracens), Sione Fakaosilea (CSM Baia Mare),

ARIPI: Stephen Shennan (Timisoara Saracens), Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Mădălin Lemnaru (Timișoara Saracens), Jack Cobden (CSM București)

FUNDAȘI: Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), Samoa Luke (Știința Baia Mare), Robert Gabriel Neagu (CSA Steaua)

About Tehno Redactor