Home » Administratie » Serviciul de Înmatriculări Auto nu mai primește proprietarii de mașini direct la ghișeu. Programările, doar on-line

Serviciul de Înmatriculări Auto nu mai primește proprietarii de mașini direct la ghișeu. Programările, doar on-line

Serviciul Public de Înmatriculare a Autovehiculelor Vaslui nu va mai accepta, de pe 3 martie, ca proprietarii de mașini să obțină numere de ordine direct de la ghișeu instituției. Măsura a fost luată pentru evitarea îmbulzelii, programările, care au ajuns deja la sfârșitul lui aprilie, urmând a se face doar on-line.
Proprietarii de mașini care doresc să-și înmatriculeze autovehicule o vor putea face, de la sfârșitul acestei săptămâni, doar în baza unei programări on-line. Astfel, odată cu introducerea acestei măsuri, nu vor mai fi acceptate cererile celor care se vor prezenta direct la ghișeele Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor (SPCRPCIA) Vaslui. Practic, începând cu 3 martie, programările pentru înmatricularea, transcrierea sau autorizarea provizorie a unei mașini se vor putea face doar on-line, pe site-ul Prefecturii Vaslui.

Am considerat că această măsură este cea mai bună pentru a evita aglomerația și îmbulzeala de la ghișeele serviciului. Desigur, am luat în calcul și varianta că nu toată lumea are acces la internet pentru a face programările on-line. De aceea, Prefectura Vaslui a transmis o circulară către toate primăriile din județ prin care autoritățile sunt rugate să-i sprijine pe proprietarii de mașini care doresc să-și facă rezervări on-line. Aceasta mai ales că toți deținătorii de autovehicule oricum ajung la ghișeele primăriilor pentru a le fi luate în evidență mașinile”, ne-a declarat șeful SPCRPCIA, Dumitru Tăbăcaru.

În prezent, înmatricularea mașinilor la Vaslui se face în baza a 20 de programări on-line și 70 de înscrieri pe liste direct la ghișeul SPCRPCIA. Oamenii sunt nevoiți să aștepte și câte trei zile pentru a le ajunge rândul, fiind obligați să piardă ore întregi la coadă.

Odată cu eliminarea taxei de primă înmatriculare de la 1 februarie, în județul nostru s-au înmatriculat peste 2.400 de autovehicule. La această dată, programările on-line au ajuns la sfârșitul lui aprilie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: