Home » Justitie » Contrabandiștii de țigări din Bârlad își continuă vechea meteahnă – vând țigări deși au câte 6-7 dosare penale pentru așa ceva

Contrabandiștii de țigări din Bârlad își continuă vechea meteahnă – vând țigări deși au câte 6-7 dosare penale pentru așa ceva

Doi bărbați din municipiul Bârlad au fost reținuți de către polițiști pentru contrabandă cu țigări, după ce erau deja cercetați în în mai multe dosare penale pentru aceeași infracțiune.

Costel D., în vârstă de 40 de ani a fost identificat luni în timp ce încerca să comercializeze mai multe pachete cu țigarete, care aveau aplicate timbre de acciză din Republica Moldova. Pe numele bărbatului a fost întocmit pentru a șaptea oară dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au dispus prin ordonanță reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. Bărbatul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Pe numele unui alt bărbat din municipiul Bârlad, Iulian B. , de 34 de ani, procurorii au dispus la sfârșitul săptămânii trecute măsura controlului judiciar. Acesta este cercetat de către polițiști în 6 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Bărbatul a fost depistat în mai multe rânduri de polițiști, pe raza municipiului Bârlad, în timp ce deținea spre comercializare sau comercializa diferite cantități de țigarete cu timbru de accizare Republica Moldova.

În toate cazurile în care au fost constatate infracțiunile respective țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele celor depistați polițiștii au întocmit dosare penale.

Polițiștii vasluieni ne reamintesc faptul că pentru infracțiunea de contrabandă, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infracțiunii de contrabandă și colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, polițiștii acționând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracționale pe linia introducerii în țară a țigărilor de contrabandă cât și a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: