Home » Sport » Grupa 2006 de la Atletic Club Bârlad, campioană la „Cupa Play” Bacău

Grupa 2006 de la Atletic Club Bârlad, campioană la „Cupa Play” Bacău

Micii fotbaliști născuți în 2006 de la Atletic Club Bârlad au cucerit zilele trecute trofeul la Cupa Play Bacău, după ce au învins în finală Ceahlăul 1 Piatra Neamț , scor 1 – 0. Pentru această realizare bârlădenii au fost recompensați de organizatori cu șapte mingi nr. 4 Kipsta. Atletic Club Bârlad a avut un parcurs perfect la competiția de fotbal pe teren redus, unde au reușit să învingă în toate cele șase partide disputate. La sfârșitul maratonului fotbalistic ce s-a desfășurat pe durata a 22 de ore, sâmbăta și duminica, clubul bârlădean se poate lăuda și cu premii individuale. A dat golgheterul turneului, pe Codrin Oasenegre, care a marcat noua goluri. De asemenea cel mai bun jucător, pe Matei Dumitrașc.

Finalista Ceahlăul 1 Piatra Neamț a dat cel mai tehnic jucător, pe Sebastian Roșu, dar și cel mai bun portar, pe Florin Hancu. Nemțenii au primit și ei cinci mingi pentru calificarea în ultimul act. Unirea Ruginoasa a primit trei mingi pentru că a câștigat finala mică, iar CSM Râmnicu Sărat a primit o minge pentru plasarea în careul de ași.

La competiție au participat 15 echipe, împărțite în trei grupe a câte cinci echipe. Atletic Club Bârlad a fost plasată în grupa B, unde s-a duelat cu LPS Vaslui, Juniorul Galați , Clubul Sportiv Minerul Bălan și F.C Ceahlăul 2 Piatra Neamț. Bârlădenii au început în forță în primul meci, cu Minerul Bălan și după primele cinci minute conduceau cu 2 – 0. Pe fondul relaxării adversarii au egalat însă. Un tur de forță al bârlădenilor a refăcut apoi și chiar mărit avantajul avut, scor 5 – 2. Pe finalul de meci harghitenii au dovedit tărie de caracter și au mai punctat de alte două ori. A urmat apoi o victorie facilă cu Juniorul Galați, meci în care vasluienii nu au mai primit gol, scor 2 – 0. Meciul cu LPS Vaslui a fost mult mai echilibrat, iar bârlădenii au câștigat cu avantaj minim, scor 1- 0. Ultimul meci din grupă, cu F.C Ceahlăul 2 Piatra Neamț, a însemnat un galop de sănătate. Atletic Club Bârlad a învins cu 7 – 2 formația nemțenilor. În semifinale au întâlnit Unirea Ruginoasa, câștigătoarea ediției trecute, pe care au învins-o cu un neverosimil 3 – 0.

A fost un turneu bun și ca de obicei am avut o grupă grea cu echipe apropiate valoric. Minerul Bălan era o necunoscută pentru noi, nu îi mai întâlniserăm sau văzusem niciodată, dar a demonstrat că este o echipă foarte bună. LPS Vaslui este o echipă cu tradiție și toată lumea știe că are copii valoroși. Juniorul Galați și echipa a doua a celor de la Ceahlăul Piatra Neamț erau puțin mai accesibile. Cel mai disputat meci a fost cel cu L.PS. Vaslui, un meci cu multe ocazii și de o parte și de alta. Jocul cu Minerul Bălan l-am condus de la un capăt la altul, dar am întâlnit o echipă bine așezată în teren, cu copii preocupați de a pasa și care aveau scheme de joc. Lucrează de trei ani împreună și se vedea că nu sunt novici. În semifinale am întâlnit o echipă foarte bună, deoarece comuna Ruginoasa din Iași oferă condiții foarte bune pentru sportul de performanță și drept dovadă au chiar echipă de Liga a III-a. Determinarea copiilor noștri, faptul că au ascultat de toate sfaturile primite de la noi antrenorii a dus la o victorie clară. Ei și-au făcut meciul ușor pentru că și-au fructificat ocaziile avute. În finală am întâlnit o echipă solidă, cu jucători înalți și bine așezați în teren. Au fost ocazii de ambele părți, dar am învins noi după ce am marcat dintr-o fază fixă lucrată la antrenament. Puteam să ne desprindem la 2 – 0, dar la fel de bine și ei au avut o bară la 1 – 0, când ne puteau egala și nu putem ști cum ar fi evoluat scorul în minutele rămase. La copii este foarte imprevizibil jocul pentru că pot face un meci deosebit dar după o greșeală să cadă psihic și să nu le mai iasă nimic. Îi felicit pe copii, sunt pe un trend ascendent, au început să capete încredere în ei, ceea ce ne lipsea foarte mult. Avem nuclee bune la toate grupele, dar lipsa de experiența a competiției duce la faptul ca multe meciuri le abordam cu o oarecare teama. Căutam sa le găsim cât mai multe jocuri și cu timpul vor crește și vor depăși acest obstacol. Obiectivul nostru este ca ei sa învețe ceva de la fiecare meci, fie ca vorbim de o victorie sau o înfrângere. Sa învețe să se autoanalizeze ca indivizi și grup și sa extragă esențialul din fiecare joc”, a declarat pentru Est News Victor Cozma, președintele Atletic Club Bârlad.

Pentru grupa 2006 de la Atletic Club Bârlad a fost cel de-al doilea trofeu cucerit anul acesta, după ce au mai câștigat în luna ianuarie Cupa „Viva Activ” Buhuși. Cosmin Oasenegre a fost desemnat atunci cel mai bun jucător al turneului, iar antrenorul Victor Cozma a fost considerat cel mai bun antrenor. Bârlădenii au mai participat la Cupa Prosport Focșani, unde au reușit să câștige campionatul de argint, destinat echipelor care au terminat pe locul trei în grupă. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: