Home » Social » O bârlădeancă și-a uimit clienții cu mărțișoarele sale hand-made

O bârlădeancă și-a uimit clienții cu mărțișoarele sale hand-made

Anul acesta, oferta de mărțișoare la Bârlad este destul de mare și de variată, existând chiar și unele noutăți. Oricât ar fi de ochioase și de sclipitoare mărțișoarele realizate în serie nu se compara cu cele lucrate manual. Mărțișoarele expuse pe o tarabă în zona Pieței „Sf. Ilie” sunt foarte apreciate pentru unicitatea lor și ingeniozitatea cu care sunt realizate. Vânzătoarea este chiar autoarea mărțișoarelor, Veronica Trifan, o artistă care și-a descoperit acest talent în urmă cu șapte ani. Tot felul de figurine, aranjamente minuscule, flori și broșe se disting prin bunul gust cu care sunt confecționate și prin valoarea lor dată de realizarea manuală.

Bârlădenii apreciază aceste mărțișoare hand-made, dar poate și pentru că prețul este avantajos. De fapt, eu nu vreau să-mi recuperez decât banii cheltuiți cu materialele, pentru că munca și timpul pe care îl consum nu le pun la socoteală. Nu fac aceste lucruri pentru bani. Câștig aproximativ 800-1.000 de lei dar îmi place ce fac. Folosesc hârtie, lut dass (o pastă fină), plante uscate, ață, pânză sau lână pe care o și croșetez. Mai folosesc și o tehnică specială, tehnica șervețelului, care mă fascinează prin efectul ei asupra obiectelor pe care le creez. Sunt unele mărțișoare pe care le fac în jumătate de oră sau o oră, dar și altele care îmi iau șase ore. Eu nu fac altceva decât serviciu, treburile casei, nu mă uit la televizor și nu folosesc nici calculatorul, ci absolut tot timpul liber îl dedic confecționării acestor obiecte hand-made”, a declarat Veronica Trifan pentru Est News.

La cât sunt de frumoase aceste mărțișoare, prețurile sunt simbolice, pornind de la un leu și ajungând la șapte lei. Ieri, vânzările la taraba Veronicăi Trifan au fost foarte mari, iar unele dintre modele s-au epuizat deja. Printre cumpărători s-au aflat și bârlădeni care au vrut să trimită rudelor din străinătate mărțișoare speciale care să le reamintească de țară.

Talentata bârlădeancă este instructor de educație la Complexul de Servicii Comunitare pentru Persoanele cu Handicap din Bârlad. De-a lungul anilor, a antrenat în activitatea de creare a mărțișoarelor originale hand-made atât personalul cât și beneficiari ai centrului. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: