Google+
Home » Justitie » Scandalagiii din Ivănești au ajuns după gratii!

Scandalagiii din Ivănești au ajuns după gratii!

de Răzvan CĂLIN

Toți cei patru agresori din satul Gologofta, comuna Ivănești, care aproape au omorât în bătaie un localnic, au sfârșit prin a ajunge după gratii. După audieri care s-au întins până aproape de orele serii, oamenii legii au decis ieri (1 martie) ca scandalagii să fie reținuți pentru 24 de ore. Frații Ionuț și Tudorel Plopu, alături de mama lor Nina Plopu și concubinul acesteia, Teofil Filimon, vor fi prezentați în cursul zilei de astăzi (2 martie) la Tribunalul Vaslui cu propunerea emiterii unor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Toți sunt acuzați de comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Între timp, victima lor – Daniel Măciucă – (internat în stare gravă într-un un spital din Iași) și-a mai revenit în simțiri, procurorii reușind să-i ia acestuia o primă depoziție. El a povestit anchetatorilor sălbăticia cu care membrii familiei Plopu au tăbărât pe el în cursul zilei de 28 februarie.

”Pe fondul unor tensiuni mai vechi, cei patru au atacat victima lovind-o în repetate rânduri cu cu furci și răngi. Au lovit victima în zona capului cu furcile și răngile, aplicîndu-i lovituri chiar și după ce aceasta a căzut la pământ”, a declarat pentru Est News procurorul Alice Ruja, care coordonează ancheta în acest caz.

Anchetatorii au mai stabilit că cei din familia Plopu se aflau într-o stare conflictuală cu aproape toți localnicii din Gologofta. Practic, localnicii au povestit oamenilor legii că cei patru indivizi erau extrem de agresivi cu mai toată lumea din sat și că mențineau în permanență o stare de teroare. De altfel, acesta a fost unul din aspectele care i-a făcut pe procurorii vasluieni să dispună reținerea agresorilor. În același timp, se speră că judecătorii vasluieni vor ține cont de gravitatea faptelor și vor decide cercetarea suspecților în stare de arest.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: