Home / Administratie / Pățania incredibilă a unei bârlădence: După ce și-a îngropat mama, crucea și coroanele de flori au fost distruse de un incendiu! Nimeni nu a mișcat un deget ca să-l stingă

Pățania incredibilă a unei bârlădence: După ce și-a îngropat mama, crucea și coroanele de flori au fost distruse de un incendiu! Nimeni nu a mișcat un deget ca să-l stingă

de Răzvan CĂLIN

Se spune că un necaz nu vine niciodată singur sau că atunci când crezi că ai pătimit destule, soarta sau Cel de Sus îți mai lansează o provocare. Sunt vorbe de duh a căror însemnătate le-a simțit din plin bârlădeanca Mihaela Moraru. Recent, femeia a trecut prin câteva momente extrem de neplăcute, care au împins-o să se adreseze jurnaliștilor de la Est News în speranța că, pe viitor, alții nu vor mai pătimi de această manieră.

Pe 13 februarie, mama Mihaelei Moraru a încetat de viață și, așa cum spune datina creștină, femeia s-a îngrijit de tot ce trebuie pentru ca cea care i-a dat viață și a crescut-o să își capete liniștită somnul de veci. Femeia a fost înhumată în Cimitirul ”Trei Ierarhi” din Bârlad, cu tot tipicul și datina creștină. Însă, la câteva zile după înmormântare, familia defunctei a trecut din nou prin momente neplăcute.

”Pe 28 februarie am mers din nou la mormântul mamei mele și atunci am avut parte de un șoc. Crucea de lemn de la mormântul mamei și toate cele patru coroane de flori erau arse complet. Vă dați seama că a fost un șoc pentru noi, să găsești mormântul mamei ars. E o imagine greu de digerat, mai ales și așa suntem supărați de pierderea mamei!”, a povestit jurnaliștilor de la Est News Mihaela Moraru, vizibil emoționată.

Din discuțiile pe care le-a purtat cu cei de la administrația cimitirului, femeia a înțeles că focul a izbucnit accidental, din cauza unei lumânări aprinsă și pusă, probabil, sub coroanele de flori. Însă, ceea ce nu poate înțelege și accepta este că nimeni dintre cei care fac parte din personalul de pază și îngrijire a cimitirului nu a intervenit pentru a stinge incendiul.

”Cum Dumnezeu de nu a văzut nimeni? Oare chiar nu au putut interveni ca să stingă focul. Că îmi închipui că a fost ceva vâlvătaie! Chiar să nu fi observat nimeni?! Supărarea mea cea mai mare este că nici unul dintre angajații cimitirului nu a mișcat un deget ca să stingă focul. Prea puțin le-a păsat! În schimb, Primăria Bârlad ne cere să plătim o taxă pentru întreținerea cimitirelor. Pentru ce mai plătim noi acești bani? Nouă ne cer bani, dar nu sunt în stare să își facă datoria așa cum trebuie. Nu am condamnat pe nimeni, am înțeles că focul a fost accidental, dar oare chiar nimeni nu a putut interveni să stingă focul?”, a mai spus Mihaela Moraru.

Într-adevăr, bârlădenii sunt obligați să plătească o taxă anuală de 10 lei pentru îngrijirea celor două cimitire din localitate (”Eternitatea” și ”Trei Ierarhi”), indiferent dacă dețin sau nu un loc de veci. În consecință, e lesne de înțeles frustrarea Mihaelei Moraru, care nu poate accepta că în momentul în care mormântul mamei sale a fost cuprins de flăcări, nimeni din personalul cimitirului nu a observat și nici nu a intervenit pentru a stinge incendiul.

Supărată, femeia a depus o plângere la Direcția pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor. În cursul zilei de 1 martie, la fața locului s-a deplasat chiar Dorin Apostu, șeful Administrației Cimitirelor.

”Este clar că nu se poate vorbi de un incendiu pus, intenționat, ci a fost un accident. Cel mai probabil, una dintre rudele decedatei a venit la mormânt să aprindă o lumânare în memoria defunctei. Din cauza vântului e posibil să fi pus lumânarea aprinsă sub coroanele de flori, după care a plecat. Cum coroanele erau din plastic, acestea s-a aprins ulterior și astfel s-a petrecut totul. Oricum, nu cred că ar fi putut interveni cineva la timp pentru că în două-trei minute, dacă mai bate și vântul, flăcările mistuie repede o cruce și câteva coroane de flori din plastic. Însă, este regretabil ceea ce s-a întâmplat”, a declarat pentru Est News, Apostu.

Din dispoziția acestuia, mormântul cu pricina a fost reamenajat, mai ales că pământul se tasase foarte mult. La rândul lor, cei din familia Moraru au fost nevoiți să cumpere altă cruce, mai ales că pe 2 martie trebuia oficiată o nouă slujbă religioasă la mormânt, conform datinei creștine.

About Razvan Calin

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: