Home » Justitie » Polițiștii vasluieni au împărțit mărțișoare preșcolarilor vasluieni

Polițiștii vasluieni au împărțit mărțișoare preșcolarilor vasluieni

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Vaslui au oferit micilor participanți la trafic de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 15 Vaslui recomandări privind siguranța rutieră, dar și mărțișoare, simbol al primăverii ce tocmai a început.

Peste 60 de preșcolari din cadrul grădiniței au participat la activitatea susținută de către polițiștii Biroului Rutier Vaslui. Copiii au aflat de la polițistul „Alexandru” ce trebuie să facă pentru a fi în siguranță atunci când se deplasează pe drumurile publice, în calitate de pietoni, pasageri sau bicicliști.

Polițiștii au explicat pe înțelesul lor principalele reguli de circulație de care cei mici trebuie să țină cont. Preșcolarii au aflat astfel că atunci când traversează strada trebuie să o facă doar pe marcajul pietonal, în pas vioi, la culoarea verde a semaforului, respectând indicațiile agenților de circulație. Li s-a explicat și că pot călători ca pasageri în autovehicule doar pe locurile din spate, cu centura de siguranță. De asemenea că le este interzis să se joace pe stradă sau în imediata apropiere a acesteia.

Aceste reguli de circulație au fost exemplificate de către polițiști prin demonstrații practice și prin intermediul unui film educativ pentru copii, ,,Drumul Colorat”, în care personajele principale sunt puse în diverse situații atunci când se deplasează de la școală către locuință, situații cu care micii participanți la trafic sunt deja confruntați.

Întâlnirea a fost una interactivă, copiii dovedind că au cunoștințe despre principalele reguli pe care trebuie să le urmeze atunci când se deplasează pe drumurile publice. La sfârșitul activității, pentru a marca începutul unei noi primăveri, polițiștii au oferit copiilor mărțișoare și dulciuri, îndemnându-i să respecte în continuare regulile de circulație.

De asemenea, și polițiștii Biroului Rutier Bârlad au marcat această zi, oferind participantelor la trafic, pe lângă sfaturi rutiere, flori și felicitări. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: