Home » Justitie » Război la Gologofta – Un tânăr a fost zdrobit în bătaie de cei patru membri ai unei familii extrem de violente. Sătenii s-au săturat de incapacitatea polițiștilor de a face față violențelor din comună

Război la Gologofta – Un tânăr a fost zdrobit în bătaie de cei patru membri ai unei familii extrem de violente. Sătenii s-au săturat de incapacitatea polițiștilor de a face față violențelor din comună

O familie întreagă din localitatea vasluiană Gologofta a ajuns în arest, după ce a zdrobit în bătaie un consătean. Supărați că un tânăr de 34 ani le reproșa mereu că își pasc animalele haotic, cei patru membri ai familiei Filimon Plopu au pregătit o răzbunare nemiloasă, din care nu au lipsit furcile și răngile. Încolțită în drum de cei patru agresori, mama, tata și doi fii, victima nu a avut putere să se apare și acum se zbate între viață și moarte pe un pat de spital în Iași. Localnicii se tem de suspecți și cer ca aceștia să nu se mai întoarcă în sat. Aseară, instanța a dispus măsura controlul judiciar în privința părinților și i au arestat preventiv pe cei doi frați, de 21 și 24 ani. Întreaga comunitate locală este în șoc.
de Daniel Micu
Sălbăticie, violentă, ură și răzbunare cruntă, în urmă cu câteva seri, pe o uliță din satul Gologofta, comuna Ivănești. Sătui să fie admonestați „fără jenă” de Daniel Măciucă (34 ani), pe motiv că își pasc vitele pe pământul altora, Nina Plopu, de 41 de ani și Teofil Filimon, concubinul acesteia, un bărbat de 50 de ani, au găsit un moment propice să își regleze conturile cu „dușmanul”. L-au oprit pe vecin în drum, în timp ce acesta se întorcea acasă cu căruța și l-au luat la bătaie. Din curte au ieșit turbați de furie și cei doi băieți ai cuplului, Ionuț și Tudor Plopu, de 21 și 24 de ani. Au venit la „luptă” înarmați cu răngi și furci și l-au stâlcit în bătaie pe bietul om. Singur împotriva celor patru dezlănțuiți, tânărul nu s-a putut apăra și a căzut secerat sub ploaia de lovituri.
„Am ieșit în drum și i-am văzut pe cei din familia lui Teofil cum îl loveau cu furcile și răngile pe Daniel Măciucă. Am strigat la ei să se oprească, să nu îl omoare. Mi au spus ca îmi vine și mie rândul și să nu mă bag, că nu e treaba mea. Îl loveau ca pe un sac de fasole. Dădeau în el fără milă și nimeni nu a putut interveni. Oamenii ăștia sunt foarte periculoși! Pe mine m-au lovit cu bâtele în cap în urmă cu două luni. Mai sunt persoane bătute de ei, dar poliția nu a luat nicio măsură. Tot satul tremură de frica lor! M-am speriat când am văzut cu câtă ură l-au lovit pe vecin. Din păcate, nimeni nu îi poate pune la punct. Copiii noștri nu merg pe drum la școală, de teamă câinilor lor, ci prin curți. Dacă le spui ceva, devin violenți”, ne-a declarat Florin Pascariu, un localnic.
Martori la sângeroasa scenă au fost și câțiva copii, care au strigat după ajutor. S-au adunat oamenii și au încercat să intervină, însă agresorii erau de neoprit. Într-un final, când au observat că sunt filmați cu un telefon mobil, s-au potolit, iar familia rănitului a sunat disperată la 112.
„Fetița a venit să îmi spună că Teofil îl bate pe soțul meu. Nu am crezut-o. Și băiatul m-a chemat în drum. Atunci m-am speriat. Am apucat să văd cum îl loveau cu răngile. Soțul meu era plin de sânge, respira, dar nu înțelegea ce îi spuneam sau îl întrebam. Era în stare gravă. Nu se știe dacă va supraviețui și dacă va rămâne cu sechele. Medicii de la Iași sunt rezervați. Familia asta este foarte agresivă. Au animale și le pasc peste tot pe unde doresc, mai ales noaptea. Soțul le-a spus să înceteze să facă asta pentru ca toți avem animale și oamenii muncesc și bagă bani în lucernă. Ei i-au replicat: bătaia doare! L-au amenințat de multe ori și nu doar pe el. Nu m-am gândit ca îl vor încolți și îl vor zdrobi în drum. El a vrut să fugă, dar l-au nimerit cu furca în cap și i s-au muiat picioarele! Să se facă dreptate și să plece la capătul pământului. Să nu se mai întoarcă în sat”, ne-a povestit Alina Măciucă, soția rănitului.
De ani buni întreaga comunitate este la discreția acestei familii. În ciuda faptului că sătenii au cerut ajutorul autorităților nu s-au luat măsuri, iar sălbaticii lui Teofil Filimon au făcut legea în zonă.
„De la animale s-au luat. Trebuie să ne respectăm unii pe alții. I-am rugat să nu mai între în lucerna mea că am investit bani și am și eu animale. Degeaba. Fac ce îi taie capul. Pun ghioaga pe umăr și pleacă să-și pască animalele pe unde vor. Sar la bătaie. Nu ai cu cine vorbi. Pe noi ne-au lăsat în pace, suntem bătrâni și nici nu le spunem nimic, să nu ne bată! Nu trebuiau să îl nenorocească pe Daniel, un om gospodar, cuminte, a ajutat tot satul, are doi copii de crescut. Să îi țină la pușcărie! Femeia e vinovată”, este de părere Teodor Tiscu.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=upSd19Z8kL4&w=560&h=315] Din cauza loviturilor puternice la cap, bărbatul a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie Iași, unde a fost operat. Starea lui este în continuare fragilă. „Pacientul avea un traumatism cranio cerebral sever. Viața lui a fost pusă în pericol”, ne-a precizat doctor Carmena Piseru, șeful UPU.
Pentru cruzimea de care au dat dovadă, cei patru sălbatici au fost reținuți de polițiști pentru 24 ore. Ancheta a fost preluată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, care a propus instanței arestarea preventivă a agresorilor pentru tentativă omor. Judecătorii au dispus măsura controlului judiciar pentru părinți și i-au arestat preventiv pe cei doi frați.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: