Home » Justitie » Tinerii vasluieni pasionați de cariera militară sunt așteptați să se înscrie la unitățile de învățământ de profil

Tinerii vasluieni pasionați de cariera militară sunt așteptați să se înscrie la unitățile de învățământ de profil

Tinerii vasluieni care doresc să îmbrățișeze o carieră militară pot opta pentru continuarea studiilor la colegiile și academiile și școlile postliceale militare din țară. Locurile scoase la concurs sunt disponibile atât pentru elevii care termină gimnaziul sau liceul, cât și pentru absolvenții de studii superioare, care pot ajunge ofițeri.

Pentru informații detaliate, consiliere și începerea procesului de recrutare, cei interesați trebuie să se adreseze direct la sediul Biroului informare – recrutare, situat în clădirea Centrului de resurse pentru afaceri Vaslui. Informații suplimentare se pot obține la telefoanele 0235.315.309 sau 0720.053.281.

La cele patru colegii militare sunt disponibile 480 de locuri, câte 120 de unitate de învățământ. Este vorba despre Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia și Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova. Se primesc candidați, băieți și fete, care sunt în clasa a VIII-a sau absolvenți ai învățământului gimnazial, care împlinesc vârsta de cel mult 16 ani, în cursul anului 2017. Pe timpul școlarizării în colegiile militare, elevii beneficiază de următoarele gratuități: manuale și rechizite școlare, echiparea, cazarea și hrănirea pe toată perioada de școlarizare, cheltuieli de transport pe timpul vacanțelor, sistemul de meditații și consultații zilnice la toate materiile, asistență medicală și psihopedagogică, bază didactico-materială modernă și performantă. Termenul limită de depunere a dosarului este 24 martie 2017.

La academiile militare, pentru formarea ofițerilor licențiați, sunt disponibile 613 locuri. La Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu sunt 190 de locuri, la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov 158 de locuri, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța – 65, la Academia Tehnică Militară București 150 de locuri, iar la Institutul Medico-Militar București și Târgu Mureș 50 de locuri. Se primesc candidați, băieți și fete, care sunt în clasa a XII-a sau absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat și care au vârsta până în 26 de ani, respectiv 24 de ani pentru aviație – naviganți, împliniți în cursul anului 2017. Termenul limită de depunere a dosarului este 14 aprilie 2017.

La școlile postliceale militare, pentru formarea maiștrilor militari, sunt disponibile 383 de locuri. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești oferă 191 de locuri, la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc (Buzău) sunt 98 de locuri, iar la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța sunt 94 de locuri. Se primesc candidați, băieți și fete, care sunt în clasa a XII-a sau absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat și care au vârsta până în 28 de ani împliniți în cursul anului 2017. Termenul limită de depunere a dosarului este 5 mai 2017.

Atât în cadrul academiilor militare, cât și în școlile postliceale militare, se asigură gratuitate pe timpul studiilor (hrănire, echipare, cazare, transport, asistență medicală, etc.). La finalizarea studiilor, prin contract, se asigură loc de muncă în cadrul Ministerului Apărării Naționale. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: