Google+
Home » Justitie » Bărbat omorât cu bâta de un consătean peste care intrase cu bănuiala că i-a furat tableta

Bărbat omorât cu bâta de un consătean peste care intrase cu bănuiala că i-a furat tableta

de Răzvan CĂLIN și Daniel MICU

Caz incredibil petrecut sâmbătă după-amiază în comuna Codăești: un bărbat în vârstă de 62 de ani-Ilie Florea-a murit în brațele medicilor, cu răni cumplite la cap și piept. Omul fusese stâlcit în bătaie de un consătean – Vasile Ciobotaru, de 37 de ani, în casă căruia intrase înarmat cu un par, pe motiv că îi dispăruse tableta și bănuia că acesta i-a furat-o. 

Din primele cercetări efectuate de anchetatori, Ciobotaru, împreună cu un alt consătean, au mers la locuința bătrânului, toți trei fiind amici. Acolo, preț de câteva ceasuri, au consumat băuturi alcoolice, mai ales că în ziua respectivă era sărbătoare, respectiv Sfântu Toader. Așa că oamenii s-au cinstit din belșug cu băuturi alcoolice și, la un moment dat, cei doi musafiri au plecat la casele lor.

Alice Ruja

”Bărbatul de 37 de ani a plecat acasă la el și s-a culcat. Deși este căsătorit și are un copil în vârstă de 14 ani, în acel moment nu erau acasă nici fiul și nici soția. În jurul orei 17, în timp ce dormea, a venit la el acasă bătrânul de 62 de ani. Acesta avea un par la el și a început să-l lovească pe tânăr de mai multe ori. Tânărul s-a trezit brusc și pe moment a fost descumpănit, neștiind ce se întâmplă, Apoi, a reușit să-i smulgă agresorului din mână parul și a început să-l lovească. I-a aplicat bătrânului mai multe lovituri cu ciomagul, dar l-a lovit și cu pumnii, până ce acesta a căzut la podea”, a declarat pentru Est News procurorul Alice Ruja de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui, cea care coordonează ancheta în acest caz.

După ce a văzut că bătrânul e lat la pământ și aproape inconștient, Ciobotaru a pus mâna pe telefon și a apelat 112. Le-a spus operatorilor cum a fost atacat în timp ce dormea, dar că a reușit să-și dezarmeze agresorul, lovindu-l la rândul său.

 Mai mult mort decât viu l-au găsit medicii de la SMURD pe rănit și în ciuda tuturor eforturilor, acesta a murit în drum spre spital. “La sosirea echipajului medical, bărbatul de 61 de ani se afla în stare de inconștiență. În ciuda tuturor manevrelor întreprinse, doctorul a fost nevoit să constate, într un final, decesul pacientului”, a declarat Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al IJSU Vaslui.

Din câte se pare, totul ar fi pornit de la o banală tabletă, ce aparține bătrânului și care susținea că Ciobotaru i-ar fi furat-o. Totuși, până în momentul de față, anchetatorii nu au descoperit tableta cu pricina în casa tânărului.

 Ajuns la pensie, Ilie Florea s-a retras la Codăești, după o viață petrecută pe vas ca electrician. Muncea cu ziua prin sat, își vedea de treaba lui, dar atunci când consuma alcool devenea certăreț și arunca vorbe grele în dreapta și în stânga. Era divorțat și singurul lui fiu locuiește la Constanța.
Procurorii au decis ca agresorul să fie internat în Secția de Psihiatrie a Spitalului Vaslui, unde urmează a fi supus unei expertize de specialitate care să stabilească dacă a avut discernământ sau nu în momentul în care a comis fapta. El este căsătorit și are un băiat în clasa a opta, de care se ocupă acum bunicii. Soția lui a aflat de nenorocire în Belgia, acolo unde muncește de ani buni să asigure familiei un trai bun.

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: