Home / Invatamant / Iată elevii bârlădeni care vor reprezenta județul Vaslui la olimpiadele naționale de fizică și chimie!

Iată elevii bârlădeni care vor reprezenta județul Vaslui la olimpiadele naționale de fizică și chimie!

de Răzvan CĂLIN

Cătălin Stoian, elev în clasa a X-a la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, este singurul bârlădean care va participa la faza pe țară a Olimpiadei Naționale de Fizică. El va face parte din lotul format în total din 13 elevi care vor reprezenta județul la această importantă competiție școlară: Rareș Petruț Ghiorghieș (Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui); Răzvan Diaconu (Școala gimnazială ”Mihai Eminescu” Vaslui); Denisa Andrada Munteanu (LMK Vaslui); Ștefania Norina Alexandru (Școala gimnazială ”Al. Nechita” Vaslui); Alexandru Cristea (Colegiul Național ”Cuza Vodă” Huși); Gabriel Robert Trifan (Școala gimnazială ”Ștefan cel Mare” Vaslui); Alin Constantin Sava (Școala gimnazială ”Al. Nechita” Vaslui); Ruxandra Albescu (LMK Vaslui); Dragoș Sofia (LMK Vaslui); Dominic Iustin Patraș (Colegiul Național ”Cuza Vodă” Huși) și Andrei Bordeianu (LMK Vaslui).

”Cătălin Stoian lucrez încă din clasa a VI-a și pot spune că este unul dintre elevii care își dorește cu adevărat să facă performanță în acest domeniu. Este tipul de elev care muncește foarte mult, care face totul cu pasiune și iată că rezultatele se văd. Se alătură astfel lotului de copii valoroși care vor reprezenta județul Vaslui la etapa națională a olimpiadei de fizică, de unde sperăm să ne întoarcem cu rezultate cât mai notabile. Competiția este foarte dură la acest nivel, dar și copiii noștri sunt bine pregătiți”, a declarat pentru Est News Cătălin Angheluță, profesorul care îl pregătește pe Cătălin Stoian pentru a face performanță în domeniul fizicii.

O altă elevă de la Colegiul ”Codreanu” din Bârlad – Antonia Zavate, clasa a IX-a – a fost confirmată ca participantă la faza națională a Olimpiadei Naționale de Chimie. Eleva din Bârlad este pregătită de profesoara Aura Tilibașă. Atât olimpiada de chimie, cât și cea de fizică, se vor derula în cea de a doua jumătate a lunii aprilie, Ministerul Educațiiei urmând a anunța în curând locațiile unde se vor derula etapele pe țară ale celor două competiții.

About Razvan Calin

x

Check Also

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, încurajați să urmeze o carieră în IT

Întâlnire inedită, la Liceul Teoretic ...

Centenarul Marii Uniri, ilustrat cu 500 de fotografii din școli cuprinse într-un album lansat de ISJ Vaslui

Peste 500 de fotografii cu ...

Zeci de mii de elevi din județ vor veni îmbrăcați la școală cu ia românească pentru a marca 1 Decembrie

Zeci de mii de elevi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: