Home » Administratie » Integrarea migranților în atenția autorităților județene

Integrarea migranților în atenția autorităților județene

Fundația World Vision Romania, Asociația Novapolis și Asociația Centrul pentru Resurse Civice Constanța au organizat joi la Vaslui întâlnirea de coordonare trimestrială a instituțiilor publice și actorilor implicați în integrarea migranților din Regiunea 2.

Evenimentul a fost găzduit de Consiliul Județean Vaslui și s-a desfășurat în cadrul proiectului ”INTEGRARE+: Servicii și asistență pentru migranți în Regiunea 2”, finanțat prin Programul Național – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare, care are o durată de 12 luni și o valoare totală de 1.469.247,47 lei. Din regiunea 2 mai fac parte județele Constanța, Tulcea, Brăila, Vrancea, Bacău și Galați.

Participanții și-au exprimat punctele de vedere și au adus în discuție aspecte importante privind integrarea migranților. Subiectele discutate au fost dificultățile și soluțiile privind integrarea migranților la nivel local, competențele și abilitățile interculturale, dezvoltarea de parteneriate și rețele de suport local pentru sprijinirea procesului de integrare a BP și RTT în Regiunea 2 – rezultate și progres în cadrul proiectului INTEGRARE+.

Întâlnirea a creat oportunitatea pentru instituțiile, autoritățile, partenerii sociali și ONG-urile prezente să analizeze situația actuală a integrării migranților de la nivelul Regiunii 2 și reflecteze asupra contribuției lor, precum și a celor mai bune metode de lucru și direcții de acțiune privind fenomenul imigraționist și procesul de integrare a BP și RTT. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: