Home » Sport » Patru bârlădeni, în Naționala României pentru meciul cu Belgia, din Rugby Europe Championship

Patru bârlădeni, în Naționala României pentru meciul cu Belgia, din Rugby Europe Championship

Staff-ul tehnic al echipei naționale de rugby a României a convocat nu mai puțin de patru bârlădeni pentru meciul cu Belgia, din Rugby Europe Championship. Toți evolează pentru echipe din Super Liga CEC BANK, primul eșalon de rugby din România.

Stelistul Robert Gabriel Neagu primește o nouă șansă din partea antrenorului Lynn Howells, după ce a făcut parte și din lotul cu care România a abordat partida cu Rusia. În vârstă de 25 de ani, la 1,86 m și 90 kg, acesta poate evolua atât ca aripă cât și ca fundaș.

Rugbystul bârlădean Cristian Chirică, legitimat la CSM Știința Baia Mare a mai făcut parte din lot și pentru meciurile cu Germania și Spania. În vârstă de 19 ani, la 1,91 m și 95 kg, este un jucător de profil ofensiv și poate evolua atât ca flanker cât și ca închizător.

Ionuț Balaban, în vârstă de 20 de ani, evoluează la Dinamo București. Are 1,81 m și 98 kg și evoluează pe postul de centru.

Vasile Bălan, în vârstă de 25 de ani, evoluează pentru CS Politehnica Iași. Are 1,75 m și 105 kg și este pilier.

„Victoria cu Rusia este importantă pentru ca ne-a adus și punctul bonus, ceea ce ne-a ajutat, corelat cu celelalte rezultate, să urcăm pe locul 2. Au fost unele aspecte ale jocului care m-au dezamăgit, însă s-a văzut că jucătorii au dat totul pe teren, au făcut o apărare bună, au atacat. Cred că după acest rezultat, eșecul din debutul sezonului a rămas în urma. Jucătorii sunt împreună de trei săptămâni, a apărut acea coeziune de care avem nevoie, în plus prezența lui Mihai Macovei în echipa este un factor important. În meciul cu Rusia, unele decizii luate de el au fost foarte bune, dă încredere și stabilitate echipei. Însă acest meci a rămas în urma, ne pregătim pentru întâlnirea cu Belgia, unde mergem să facem un rezultat bun. Nu va fi un meci ușor așa cum mulți vor fi tentați să creadă, însă dacă tratăm acest meci cu seriozitate și concentrare, avem șansa să ne consolidăm locul în clasament”, a spus Lynn Howells, antrenorul României.

Din lotul ”stejarilor”, 11 jucători provin de la Timișoara Saracens, 6 de la CSA Steaua, 5 de la Știința Baia Mare, 2 de la CSM București, 2 de la CS Dinamo, unul de la Politehnica Iași și de la Rovigo și 5 jucători din Franța.

Lotul României:

pilieri: Constantin Pristaviță (CSM Știința Baia Mare), Alexandru Țăruș (Beziers), Alexandru Gordaș (CSA Steaua), Ionel Badiu (Carcassonne), Vasile Bălan (Politehnica Iași), George Iacob (Rovigo);

trăgători: Marian Căpățână (Timișoara Saracens), Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare).

linia a doua: Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), Ionuț Mureșan (Timișoara Saracens), Marius Antonescu (Tarbes);

linia a treia: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy), Mihai Macovei (Colomiers), Cristian Chirică (Știința Baia Mare), Dorin Lazăr (Timișoara Saracens);

mijlocași la grămadă: Valentin Calafeteanu (CSM București), Florin Surugiu (CSA Steaua), Tudorel Bratu (CS Dinamo);

mijlocași la deschidere: Jody Rose (Timișoara Saracens), Florin Vlaicu (CSA Steaua);

centri: Jack Umaga (Timișoara Saracens), Florin Vlăduț Popa (Timișoara Saracens), Sione Fakaosilea (CSM Știința Baia Mare), Ionuț Balaban (Dinamo);

aripi: Stephen Shennan (Timișoara Saracens), Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Mădălin Lemnaru (Timișoara Saracens), Jack Cobden (CSM București);

fundași: Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), Robert Neagu (CSA Steaua).

În primele sale meciuri din acest sezon al Rugby Europe Championship, România a fost învinsă de Germania în deplasare, cu 41-38, iar apoi a câștigat cu Spania (13-3, la București) și cu Rusia (30-10, la Soci).

În acest sezon al Rugby Europe Championship, România mai are de disputat două partide, pe 11 martie cu Belgia, la Bruxelles, și pe 19 martie, cu Georgia, la București.

În clasament, Georgia ocupă primul loc, cu 14 puncte, urmată de România, 10 puncte, Germania, 8 puncte, Spania, 4 puncte, Rusia, 4 puncte, Belgia, 2 puncte. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: