Home » Justitie » Trei incendii au dat de furcă pompierilor

Trei incendii au dat de furcă pompierilor

La sfârșitul săptămânii, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit pentru stingerea a trei incendii.

Sâmbătă, pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad au fost solicitați la primele ore ale dimineții să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, de pe strada Cpt. Grigore Ignat din municipiul Bârlad. Imediat, la fața locului s-au deplasat două echipaje de stingere și o autospecială. În momentul sosirii acestora incendiul se manifesta cu violență în interiorul unei bucătării și a unei magazii, cu pericol de propagare la întreaga locuință și la anexele din gospodărie. Flăcările au distrus aproximativ 24 metri pătrați (m.p.) din acoperișul pe structură din lemn și învelitoare din azbest, 6 m.p. lambriu din PVC, o fereastră, un dulap și s-au degradat circa 18 m.p. din acoperiș. Intervenția pompierilor a limitat incendiul la nivelul încăperilor respective, fără a afecta celelalte patru camere din locuință. Din primele verificări, se pare că împrejurarea determinantă ce a condus la producerea acestui incendiu a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Duminică a fost nevoie de o intervenție a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Vaslui pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism din municipiul Vaslui, pe strada Andrei Mureșan. În momentul sosirii la fața locului, de sub capota autoturismului ieșea un fum negru. S-a acționat imediat, autovehiculul fiind salvat în totalitate, arzând doar rezidurile combustibile de pe blocul motor. Cauza probabilă o reprezintă scurgerile de lichide combustibile.

În aceeași zi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „ Podul Înalt” al județului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un adăpost de animale din localitatea Broșteni, comuna Ivănești. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, la fața locului s-a deplasat Detașamentul de Pompieri Vaslui, cu o autospecială de stingere și șase subofițeri, care au acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună. În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta la întreg adăpostul de animale și la depozitul de furaje, cu posibilitate de propagare la două locuințe. În urma incendiului au ars întreg adăpostul de animale, zece tone de lucernă și au murit zece animale (o scroafă cu nouă purcei), pompierii reușind să salveze din fața flăcărilor trei bovine. Din primele cercetări, se pare că împrejurarea determinantă ce a condus la producerea acestui incendiu a fost un rest de țigară aruncat neglijent pe furajele din curte. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: