Home » Sanatate » Cât pe ce să-și piardă urechea din cauză că a fost mușcat de câine

Cât pe ce să-și piardă urechea din cauză că a fost mușcat de câine

Un bărbat de 75 de ani din Bârlad a trecut printr-o pățanie care l-ar fi putut marca pe viață dacă plaga sa nu ar fi fost tratată cu succes în secția Chirurgie plastică a Spitalului „Elena Beldiman”.

Bărbatul a ajuns săptămâna trecută la Urgențe, cu plăgi mușcate la antebrațul drept, la mandibulă și la ureche. Practic, bârlădeanul a venit la Compartimentul de Primire a Urgențelor cu lobul urechii atârnând, cu teama că va rămâne mutilat.

Nu credeam că se poate face ceva, tot ce voiam era să scap de durere și ca rana să nu se infecteze”, a mărturisit pacientul.

Cu toate că nu avea nicio speranță că va mai avea lobul urechii întreg, după operație bărbatul a rămas uimit de rezultatul obținut de medicul chirurg plastician Oleg Tacu.

Bărbatul prezenta la internare trei plăgi mușcate, dintre care o amputație incompletă a pavilionului auriculului extern drept. Două treimi din lob era smuls în proporție de 95%. A fost nevoie de toaletarea rănii, sutură și pansament. Am refăcut lobul urechii prin reconstituirea cartilajelor și țesuturilor moi și rearanjarea lambourilor smulse. De asemenea, a fost nevoie și de o grefă în spatele urechii, grefă pe care am realizat-o cu dermatomul recent achiziționat de spital. A fost o intervenție chirurgicală complicată, care a redat pacientului integritatea și aspectul urechii drepte”, ne-a declarat dr. Oleg Tacu.

Pacientul a venit ieri la control, iar medicul Oleg Tacu a constatat că acesta se simte bine, rana se vindecă și nu au apărut infecții, faza critică fiind depășită astfel.

Bârlădeanul, în vârstă de 75 de ani, se afla cu mașina la spălătorie și avea nevoie de o sârmă. A intrat în curtea unui cetățean sperând să găsească ce îi trebuia, dar, din păcate, nu a mai apucat să găsească nimic pentru că cei doi câini ciobănești din curte și-au făcut datoria. Bărbatul a fost atacat de cei doi dulăi și abia a reușit să scape și să ceară ajutor. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: