Home » Administratie » 15 martie, termenul limită pentru depunerea formularului 204

15 martie, termenul limită pentru depunerea formularului 204

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui reamintește contribuabililor interesați că miercuri este termenul limită pentru depunerea formularului 204 „Declarație anuală de venit pentru asocierile fără personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței fiscale” aferent anului 2016.

Conform prevederilor legale Declarația 204 se completează și se depune în cazul asocierilor fără personalitate juridică, constituite între persoane fizice care realizează venituri din activități independente – activități de producție, comerț, prestări servicii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, inclusiv din activități adiacente, din activități agricole, din piscicultură sau silvicultură, pentru care venitul net se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

În cazul societății civile cu personalitate juridică constituite potrivit legii speciale și care este supusă regimului transparenței fiscale, potrivit legii, se aplică regulile de determinare a venitului net din activități independente.

Persoanele fizice care obțin venituri dintr-o activitate desfășurată într-o formă de organizare cu personalitate juridică constituită potrivit legii speciale și care este supusă regimului transparenței fiscale, potrivit legii, au obligația să asimileze acest venit distribuit venitului net anual din activități independente.

În cazul filialei constituite potrivit legii speciale prin asocierea unei societăți profesionale cu răspundere limitată cu una sau mai multe persoane fizice, filiala fiind supusă regimului transparenței fiscale, potrivit legii, determinarea venitului obținut în cadrul entității se efectuează în sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

Persoanele fizice asociate în cadrul filialei au obligația să asimileze acest venit distribuit în funcție de cota de participare venitului net anual din activități independente;

Societatea profesională cu răspundere limitată asociată în cadrul filialei va include venitul distribuit în funcție de cota de participare în venitul brut al activității independente, pentru anul fiscal respectiv.

Declarația nu se depune în cazul asocierilor fără personalitate juridică constituite între contribuabili care desfășoară activitate individual sau contribuabili care desfășoară activitate individual și o asociere fără personalitate juridică și pentru care stabilirea venitului anual pentru activitatea desfășurată se efectuează pe baza normelor de venit sau prin utilizarea cotelor forfetare de cheltuieli.

Se completează și se depune de către asociatul desemnat prin contractul de asociere să răspundă pentru îndeplinirea obligațiilor asocierii față de autoritățile publice. Se depune direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire. Poate fi depusă și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii.

Declarația se pune gratuit la dispoziția asociatului care răspunde de îndeplinirea obligațiilor asocierii prin procurarea de la unitatea fiscală sau prin accesarea site-ului Agenției Naționale de Administrare Fiscală, secțiunea Asistență Contribuabili/Formulare fiscale și ghid de completare. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: