Home » Justitie » Anchetă a Protecției Copilului la familia tinerei care și-a aruncat fătul în foc după naștere. Poliția a început urmărirea penală in rem pentru profanare de cadavre

Anchetă a Protecției Copilului la familia tinerei care și-a aruncat fătul în foc după naștere. Poliția a început urmărirea penală in rem pentru profanare de cadavre

Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui a început, miercuri, propria anchetă în cazul tinerei care și-a aruncat fătul în foc după ce a născut pentru a stabili măsurile de protecție ce se impun pentru două fetițe, de 4 și 6 ani, ale femeii. Poliția a început urmărirea penală in rem pentru profanare de cadavre.

Cazul tinerei de 35 de ani, din Oțeleni, care și-a aruncat fătul în focul din sobă după ce l-a născut, a ajuns în atenția autorităților pentru protecția copilului, având în vedere că femeia are trei copii, de 4, 6 și 17 ani, pentru care trebuie stabilită o măsură de protecție. Deocamdată, fetițele de 4 și 6 ani se află în îngrijirea bunicii materne, în condițiile în care mama lor este internată în spital din cauza complicațiilor pe care le-a suferit după ce a născut acasă, fără a beneficia de îngrijiri medicale timp de aproape o săptămână. În ceea ce o privește pe cea mai mare dintre fete, acesta este elevă la un liceu din Bârlad și este cazată în internatul unității de învățământ.

În urma anchetei, se va stabili dacă se impune sau nu separarea minorilor de familie. Însă, până când nu va fi finalizată ancheta de către Poliție, nu ne putem pronunța. Oricum, ca în toate cazurile de acest fel, se va lua acea măsură de protecție în interesul superior al copiilor”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Irina Cîmpeanu.

În ceea ce privește ancheta desfășurată de către polițiști, criminaliștii au ridicat probe din locuința femeii de 35 de ani pentru a putea stabili, împreună cu medicii legiști, dacă fătul născut de tânără era viu și viabil. Totodată, polițiștii au început urmărirea penală in rem pentru profanare de cadavre.

Cazul a ajuns în atenția Poliției la sesizarea medicilor Spitalului Municipal Huși, acolo unde femeia din Oțeleni a ajuns în stare gravă cu ambulanța, pe 6 martie, din cauza complicațiilor suferite în urma nașterii neasistată. Tânăra a spus medicilor că ar fi suferit un avort spontan la domiciliu pe 1 martie, iar fătul, care ar fi fost mort, l-a aruncat în foc în sobă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: