Home » Sport » Atletic Club Bârlad, foarte aproape de podium la Cupa „Play” Bacău

Atletic Club Bârlad, foarte aproape de podium la Cupa „Play” Bacău

Atletic Club Bârlad s-a clasat pe locul patru la Cupa „Play” Bacău, după ce a pierdut cu 0 – 1 finala mică, pe care a disputat-o cu Ceahlăul Piatra Neamț. Au fost recompensați cu o minge nr. 4 KIPSTA, pentru jocul extrem de plăcut practicat, deși meritau mai mult.

La competiție au participat 16 echipe, care au fost împărțite în patru grupe a câte patru echipe. Bârlădenii au fost plasați în grupa C, unde s-a duelat cu omologii lor de la Măgura Bacău, ACS Junior Câmpulung Moldovenesc și Steaua Magica Iași I. Au obținut victorii pe linie, cu nouă goluri marcate și doar patru primite. În primul meci au dispus de Steaua Magica Iași I, scor 2 – 1. A urmat o victorie cu 4 – 2 în fața formației Măgura Bacău. În ultima partidă din faza grupelor Atletic Club Bârlad a învins cu 3 – 1 ACS Junior Câmpulung Moldovenesc.

Forma bună arătată de bârlădeni a continuat și în următoarele două meciuri, dar neșansa a făcut ca aceștia să nu culeagă rodul efortului depus și a talentului de care au dat dovadă. Au întâlnit în semifinale Viitorul Năsăud, într-un meci pe care l-au pierdut cu 0 – 1, deși au condus ostilitățile. Învingătoarea a câștigat apoi turneul, după ce a trecut la penalty-uri de CSM Politehnica Iași.

„Au fost meciuri relativ echilibrate în grupă, dar în urma jocului bun prestat de copiii noștri le-am câștigat și astfel am terminat pe primul loc cu maxim de puncte. În a doua zi, în semifinală, am întâlnit o necunoscută, care s-a dovedit a fi o echipă bună. Singura neatenție a noastră venită chiar în prima fază a fost transformată în gol de adversari. Acolo s-a scris istoria jocului, deși am încercat să revenim și am avut nenumărate ocazii. Am trimis mingea în bară de trei ori și am avut multe alte situații de a înscrie, dar nu am reușit. Exact același lucru s-a întâlnit și în finala mică unde am luat gol la o fază fixă, la un corner, după o neatenție. Deși am avut ocazii peste ocazii și am trimis mingea în bară de două ori am avut parte de o zi cu adevărat nefastă. Copiii au jucat foarte bine dar din păcate mingea nu a ajuns în poarta adversă. Per ansamblu a fost un turneu benefic pentru copii, am urmărit sa le oferim jocuri și sa avem o cât mai lunga evoluție”, a declarat pentru Est News Victor Cozma, președintele Atletic Club Bârlad.

La turneul de la Bacău au mai participat alte două formații din județul Vaslui: Real Junior Vaslui și Sport Club Bârlad. Sport Club Bârlad a întâlnit în grupa A formațiile AS Play Bacău, Viitorul Năsăud și LPS Buzău. Nu s-a calificat mai departe, după ce a pierdut toate meciurile din grupă. Real Junior a evoluat în grupa B, unde a dat piept cu CSM Vatra Dornei, Ceahlăul Piatra Neamț I și Steaua Magica Iași II. În primul meci vasluienii au trecut la scor de neprezentare de formația ieșeană, scor 3 – 0. Au urmat două meciuri extrem de disputate, pe care Real Junior Vaslui le-a pierdut, scor 1 – 2 cu CSM Vatra Dornei și 0 – 1 cu Ceahlăul Piatra Neamț I. Real Junior Vaslui nu s-a calificat în faza următoare.

Turneul național de la Bacău “Cupa Play” este la ediția a V-a pentru micii fotbaliști cu vârstă cuprinsă între 6 – 10 ani și este organizat de către Ciobanu Ovidiu (antrenor Asociația Sportivă Play Bacău/ arbitru Ajf Bacău). Atletic Club Bârlad care a cucerit trofeul anul acesta cu grupa 2006. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: