Home » Sport » Real Junior Vaslui, finalistă la Cupa „Prosport” Focșani

Real Junior Vaslui, finalistă la Cupa „Prosport” Focșani

Grupa 2008 de la clubul Real Junior Vaslui, pregătită de Gabriel Crăciun, a făcut o figură frumoasă la turneul de elitã Cupa “Prosport” Focșani. Vasluienii au disputat finala mare, pe care au pierdut-o cu 0 – 2 în fața celor de la Academia Star’s Brãila. Atacantul Mario David a fost golgheterul turneului.

La turneul fotbalistic pe teren redus au participat nouă echipe redutabile, care au fost plasate în trei grupe de câte trei echipe. Sistemul de joc folosit a fost 6 + 1, pe durata a două reprize de câte 25 de minute. Real Junior Vaslui a fost plasată în grupa C, unde s-a confruntat cu Inter Star Pitești și Academia Star’s Brãila. Puștii vasluieni i-au umilit pe piteșteni și a câștigat disputa cu un neverosimil 14 – 0. Au pierdut însă apoi cu brăilenii, scor 1 – 7.

La sfârșitul meciurilor din grupe, în funcție de rezultatele obținute, echipele au jucat cele trei campionate. Ocupantele locurilor 1 au jucat pentru marele trofeu (campionatul de aur). Locurile 2 au disputat jocurile campionatului de argint, iar locurile 3 campionatul de bronz. Clasamentele celor trei campionate s-au întocmit în urma meciurilor ,,fiecare cu fiecare”. Real Junior a terminat pe doi în grupa, astfel ca s-a calificat în campionatul de argint, unde a reușit doua victorii. Vasluienii au dispus de FC Bacău cu 1 – 0 și de Prosport Focșani cu 7 – 2.

„Noi i-am bătut de fiecare dată pe cei de la Brăila până acum, la Brașov cu 5 – 1 și la Focșani cu 1 – 0 sau 2 – 1. Am jucat de la egal la egal cu ei în finală, dar am ratat mult. A fost un meci care pe care și cine dădea primul gol era clar că va câștiga, ratările se răzbună. S-a schimbat sistemul pentru că au mai crescut și asta ne-a îngreunat situația pentru că a trebuit să avem mai mulți copii în teren în același timp. Nu pot spune însă că nu e o echipă bună, au doi jucători foarte talentați. Lucrurile merg la noi din ce în ce mai bine cu noul antrenor, pasăm mult și încercăm să luăm presiunea de pe umerii lor. Ne bucurăm pentru trofeul obținut și vom ajunge cu siguranță și să câștigăm turnee. Scopul este ca ei să progreseze de la un turneu la altul, nu punem presiune pe ei”, a declarat pentru Est News Ciprian Amarandei, antrenor la Real Junior Vaslui.

Real Junior Vaslui a avut multe indisponibilități, jucători bolnavi sau care n-au putut fi prezenți. Vasluienii au putut face doar o singură schimbare, în timp ce brăilenii au avut patru și au fost mai odihniți. În ziua finalei elevii lui Gabriel Crăciun au trebuit să joace aproape continuu 150 de minute, lucru greu și pentru seniori, care joacă 90 de minute.

Au mai luptat pentru marele trofeu formațiile Dinamo București, Viitorul Constanta, FC Bacãu, Oțelul Galați, Bucegi Râșnov și Prosport Focșani.

Participă în weekend la Cupa „Play” Bacău

Puștii vasluieni au parte de o nouă provocare în acest weekend, când vor disputa Cupa „Play” Bacău. Real Junior Vaslui a fost plasată în grupa B, unde se va duela cu CSS Târgu Neamț, LPS Iași, Foresta Fălticeni și Aerostar Bacău. În fazele următoare poate întâlni alte echipe de calibru: AS Play Bacău, LPS Piatra Neamț, Luceafărul Bucovina Suceava, CS Nectar Iași, Dacia Unirea Brăila, Junior Brașov Alb, Didi Junior Iași, Viitorul Buzău, AS Pumas Iași, CSM Politehnica Iași, Junior Brașov Albastru, FCM Ceahlăul Piatra Neamț și LPS Suceava. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: