Home » Sport » Atletic Club Bârlad a învins Vitis Șuletea într-un meci amical și vrea același rezultat și duminică, atunci când se reia Liga a IV-a

Atletic Club Bârlad a învins Vitis Șuletea într-un meci amical și vrea același rezultat și duminică, atunci când se reia Liga a IV-a

Atletic Club Bârlad a câștigat marți un meci amical, în compania formației Vitis Șuletea. Ocupanta locului șase în Liga a IV-a de fotbal a dispus de ocupanta locului trei cu 3 – 1. Ionuț Chiriac a stabilit scorul pauzei, după ce a marcat în minutul 30. Același Chiriac a mărit diferența dintre cele două echipe, reușind dubla după 15 minute de la reluarea partidei. Ionuț Gohoreanu a dus scorul la 3 – 0 în minutul 70. Vitis Șuletea a marcat golul de onoare pe final, în minutul 85. Cu această ocazie, au debutat pentru Atletic Club Bârlad noile achiziții: Vlad Mocanu, Stan Rareș, Ionuț Neagu, Andrei Chirvase și Cristi Ciocoiu.

A fost un test bun pentru echipa lui Victor Cozma, care va întâlni duminică pe concitadina Sporting Bârlad, de la ora 11:00, pe stadionul Fepa. În tur Atletic a învins cu 4 – 1, dar Sporting și-a luat revanșa în Cupa României, competiție în care au câștigat cu 3 – 0.

Atletic Club Bârlad s-a descurcat onorabil în tur, după ce a apărut în peisajul Ligii a IV-a peste noapte. Clasamentul nu ne spune suficient de multe despre meciurile plăcute și intense disputate de bârlădeni în Liga a IV-a. Atletic Club Bârlad a pierdut puncte importante cu echipe puternice precum Pajura Huși, Vitis Șuletea sau FC 2002 Vaslui, deși a luptat de la egal la egal sau chiar le-a dominat. Ocupă locul șase, cu 17 puncte, în timp ce adversarii din weekend sunt pe șapte, au cu doar două mai puține și au șansa să îi depășească după meciul direct. Sporting Bârlad are al patrulea atac din campionat, cu 32 goluri marcate în 11 partide. Apărarea însă i-a trădat și cu 26 de goluri primite doar alte trei apărări au fost mai slabe până acum. Atletic Club Bârlad se poate lăuda cu faptul că are cea mai sigură apărare, cu doar 16 goluri primite în 11 partide. A marcat de 23 de ori, dar statistica nu spune totul pentru că bârlădenii și-au creat meci de meci o sumedenie de ocazii.

“Meciul disputat zilele trecute cu Vitis Șuletea a fost util pentru că am văzut cum evoluează noile achiziții ale noastre. Jocul a fost foarte bun, echilibrat și cu multe faze de poartă. În final ne-am impus și s-ar părea că băieții pe care I-am adus la echipă se integrează foarte bine. Suntem pe o pantă ascendentă, conform scopului avut de la bun început ne-am întărit cu copii de valoare. Ne așteptăm să debutăm cu dreptul în 2017, privim încrezători acest retur de campionat și sperăm să avem o evoluție frumoasă. Sperăm să creștem de la meci la meci, obiectivul nostru în acest campionat a fost de la început să construim o echipă care să joace un fotbal plăcut. Relațiile de joc să se întărească și să devenim treptat o echipă competitivă”, a declarat pentru Est News Victor Cozma, președintele Atletic Club Bârlad.

Cum arată clasamentul în Liga a IV-a și ce meciuri vor avea loc în weekend

Duminică va fi un weekend plin de fotbal în județul Vaslui, când toți microbiștii își vor susține echipa favorită pentru o clasare cât mai bună la finalul sezonului regulat în Liga a IV-a. Competiția va fi mai săracă însă, după ce Flacăra Murgeni a fost descalificată ca urmare a deciziei Comisiei de Disciplinã si Eticã din cadrul AJF Vaslui luată la sfârșitul anului trecut. Echipa ocupa ultima poziție și reușise o singură victorie, golaveraj 11 – 45. Toate rezultatele din tur se păstrează, iar celelalte echipe vor câștiga partidele programate în retur cu formația din Perieni, scor 3 – 0.

Lider în Liga a IV-a este FC 2007 Gârceni, care are 27 de puncte, după nouă victorii și două înfrângeri. Pajura Huși este principala contracandidată la fotoliul de lider și are cu două puncte mai puțin. Pe locul trei se clasează Vitis Șuletea, cu 22 de puncte, iar careul de ași e completat de FC 2002 Vaslui. Echipa suporterilor vasluieni are 21 de puncte și ocupă ultima poziție care duce în play-off. Juventus Fălciu ocupă locul cinci, cu 18 puncte. Multim Perieni ocupă locul opt și are șase puncte, iar Unirea Banca o urmează în clasament, cu patru.

Vitis Șuletea va juca etapa aceasta cu Multim Perieni și are șanse mari să obțină cele trei puncte. Pajura Huși are șanse mari să treacă pe primul loc, pentru că joacă acasă cu mult mai modesta Unirea Banca. Liderul FC 2007 Gârceni va întâlni în schimb o echipă foarte ambițioasă, FC 2002 Vaslui și va trebui să lupte din greu pentru cele trei puncte. Vitis Șuletea va juca etapa aceasta cu Multim Perieni și are șanse mari să obțină cele trei puncte. Juventus Fălciu ar putea profita de o eventuală înfrângere a vasluienilor pentru a revendica ultima poziție de play-off. Va obține trei puncte, pentru că are meci programat cu Flacăra Murgeni, echipa exclusă din campionat. (George PROCA).

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: