Google+
Home » Invatamant » ”Codreniștii” au ”ras” aproape tot la județeana olimpiadei de geografie! La clasele IX-XII, pe primul loc s-au clasat elevi de la colegiul bârlădean, care vor reprezenta județul la etapa națională a competiției!

”Codreniștii” au ”ras” aproape tot la județeana olimpiadei de geografie! La clasele IX-XII, pe primul loc s-au clasat elevi de la colegiul bârlădean, care vor reprezenta județul la etapa națională a competiției!

de Răzvan CĂLIN

Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad reușește din nou să facă dovada că este una dintre instituțiile de învățământ de elită din județ, adjudecându-și partea leului în ceea ce privește elevii calificați la etapa pe țară a Olimpiadei Naționale de Geografie. Conform rezultatelor finale de la faza județeană a competiției, la clasele VIII – XII, locul I a fost adjudecat de elevi de la liceul bârlădean, cu excepția clasei a VIII-a.

Iată clasamentul final așa cum a fost anunțat de Inspectoratul Școlar al Județului (ISJ) Vaslui: clasa a VIII-a – Ionuț Robert Rășcanu (nota 9,325), de la Școala Gimnazială ”Elena Cuza” Vaslui (profesor îndrumător Lucica Carp); clasa a IX-a – Adrian Ștefan Mihai (nota 8,8), Colegiul ”Codreanu” Bârlad (profesor îndrumător Veronica Silvestru); clasa a X-a – Theodora Toderașcu (9,25), Colegiul ”Codreanu” Bârlad (profesor îndrumător Cristina Oprea); clasa a XI-a – Valentin Funaru (9,025), Colegiul ”Codreanu” Bârlad (profesor îndrumător Cristina Oprea); clasa a XII-a – Mihai Dragoș Obreja (8,275), Colegiul ”Codreanu” Bârlad (profesor îndrumător Veronica Silvestru).

Potrivit spuselor Gabrielei Plăcintă, șefa învățământului vasluian, este foarte posibil ca numărul elevilor din județul nostru care vor merge la etapa națională a olimpiadei de geografie să fie mult mai mare. Și asta deoarece Ministerul Educației poate oferi încă un loc pentru fiecare an de studiu, drept recunoaștere a rezultatelor deosebite obținute de elevii vasluieni la această disciplină (în ultimii doi ani a ocupat locul I la olimpiada națională de geografie, iar în 2014 s-a clasat pe locul II). În cazul în care ministerul de resort va acorda această facilitate, delegației de elevi ce va reprezenta județul nostru la această prestigioasă competiție școlară li se vor alătura concurenții care la etapa județeană s-au clasat pe locul II: clasa a VIII-a – Bianca Gabriela Asăvoaiei (9,175), Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Vaslui; clasa a IX-a – Tudor Gabriel Pascaru (8,35), Colegiul ”Codreanu” Bârlad; clasa a X-a – Elena Șușnea (8,95), Colegiul ”Codreanu” Bârlad: clasa a XI-a – George Bulboacă (8,05), Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui; clasa XII-a – Gabriel Parfene (7,375), Colegiul Național ”Cuza Vodă” Huși.

”Prin aceste rezultate, se confirmă încă odată valoarea elevilor și profesorilor noștri. Nu sunt niște rezultate întâmplătoare, căci de-a lungul anilor liceul nostru a obținut rezultate notabile la această disciplină și nu numai. Știu foarte bine cum lucrează colegii noștri de geografie, orele suplimentare (de multe ori și în week-end) de pregătire pe care le fac cu elevii. Iar, elevii, la rândul lor, sunt niște copii foarte muncitori și inteligenți cărora le place ceea ce fac. Cam asta e rețeta succesului, în linii mari vorbind!”, a declarat pentru Est News profesoara Mihaela Cârjonțu, directorul adjunct al Colegiului ”Codreanu”.

Comments

comments

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: