Home » Social » Vânzări record de „mucenici” la Bârlad

Vânzări record de „mucenici” la Bârlad

În ultimele două zile unitățile specializate din Bârlad au vândut cu o viteză incredibilă mii de mucenici cu miere de albine și nucă. Nu de puține ori, bârlădenii au fost nevoiți să facă în prealabil comanda pentru a putea cumpăra „opturile” apetisante.

Patiserii noștri au avut câteva zile destul de aglomerate pentru că au avut de pregătit și de copt aluatul pentru mii de sfințișori. S-a observat anul acesta că numărul celor interesați să cumpere colăceii speciali care se împart pe 9 martie a crescut substanțial față de anul trecut”, ne-a declarat proprietarul unei patiserii din oraș.

Cumpărătorii au rămas impresionați de calitatea ofertei dar și de numărul mai mare al patiseriilor care au produs gustoasele specialități.

Parcă niciodată nu am găsit mucenici așa de gustoși, sunt aproape identici cu cei pe care îi făcea bunica și mama. Eu am cumpărat mucenici de post, dar patiseriile au produs și mucenici de frupt pentru cei care nu țin post. La cât de gustoși au fost anul acesta, cred că a meritat să-i cumpăram din patiserii. Mulți dintre noi nu prea avem timp să-i gătim iar cei mai tineri încă nu stăpânesc foarte bine rețeta”, a declarat pentru Est News o bârlădeancă.

Cofetăriile și patiseriile au făcut încasări consistente din vânzarea de mucenici, mai ales cele care au folosit rețeta tradițională nefăcând rabat de la calitatea ingredientelor. În funcție de pungă, bârlădenii au putut alege între mucenicii plămădiți în unități de patiserie, în cofetării sau în unități de panificație, cu preturi de 0,7 lei, 1 leu sau 3 lei bucata. Există și gospodine care au făcut acasă, în propriile bucătării, mucenicii după rețeta moștenită din generație în generație, sau după cele prezentate pe internet.

În Moldova, mucenicii pe care ii gătesc și ii împart gospodinele pe 9 martie sunt copți în cuptor de dimensiuni mai mari, unși cu miere și presărați cu nucă, iar în alte zone, în special în Muntenia, mucenicii sunt mai mici și fierți în apă cu miere de albine, nucă și coajă de lămâie. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: