Google+
Home » Invatamant » Vasluiul va găzdui Olimpiada Națională de Științele Pământului!

Vasluiul va găzdui Olimpiada Națională de Științele Pământului!

de Răzvan CĂLIN

Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Vaslui va găzdui luna viitoare etapa națională a Olimpiadei de Științele Pământului. Este pentru a doua oară când o unitate de învățământ din județul nostru organizează etapa finală a acestui important concurs interdisciplinar, după ce în 2010 Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” a fost gazda competiției.

Gabriela Placinta

”Concursul va debuta pe 19 aprilie și se va întinde pe durata a mai multe zile. Olimpiada este una interdisciplinară, pentru că elevii participanți vor trebui să arate că stăpânesc foarte bine noțiuni din patru subiecte de studiu: geografie, biologie, fizică și chimie. Pentru noi este o onoare că județul nostru găzduiește din nou o competiție la un asemenea nivel. Ne așteptăm la circa 400 de participanți din întreaga țară, însumând aici atât elevi, cât și profesorii îndrumători care îi însoțesc pe concurenți”, a declarat pentru Est News Gabriela Plăcintă, șefa Inspectoratului Școlar al Județului (ISJ) Vaslui.

Costurile legate de organizarea acestui eveniment (cazarea delegațiilor, asigurarea meselor zilnice plus alte cheltuieli) vor fi asigurate, parțial, de Ministerul Educației. Însă, cum contribuția ministerului nu este una foarte consistentă, conducerea ISJ Vaslui a solicitat deja sprijinul Primăriei Vaslui și Consiliului Județean (dar se gândește să apeleze și la eventuali sponsori din mediul privat de afaceri vasluian) pentru a aloca resursele materiale și financiare necesare, astfel încât olimpiada să decurgă în condiții cât mai bune.

Comments

comments

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: