Home » Social » Veteran de război, sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani

Veteran de război, sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani

Ieri, Toader Bejenaru, din Dragomirești, veteran al celui de-al doilea război mondial, a împlinit 100 ani. Cu aceasta ocazie, comandantul Centrului Militar Județean (CMJ) Vaslui, locotenent colonel Dan Pintilie, l-a felicitat pe Toader Bejenaru. Astfel a continuat seria de manifestări inițiate de CMJ Vaslui, prin care veteranii de război din județul Vaslui sunt omagiați la împlinirea a 100 de ani sau mai mulți.

Alături de veteran au fost familia, comandantul CMJ Vaslui, dar și prefectul județului Vaslui, Isabel Bogdan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Vasile Marciuc, primarul comunei Dragomirești, Dănuț Iacob și reprezentantul Asociației veteranilor de război filiala Vaslui, colonel (în rezervă) Costia Marin.

Bătrânului i-a fost prezentat mesajul de felicitare din partea conducerii Ministerului Apărării Naționale la împlinirea venerabilei vârste de 100 ani, a Instituției Prefectului județul Vaslui și a Consiliului Județean Vaslui. În semn de respect și prețuire, i-au fost înmânate diplome aniversare, plachete și cadouri de către participanții la activitate.

Bejenaru s-a născut pe 09.03.1917, în localitatea Doagele, comuna Dragomirești. Copilăria, tinerețea, precum și marea majoritate a timpului de „om la casa lui” și le-a petrecut în satul natal. S-a căsătorit cu Sandra, în anul 1944, cu care a avut 8 copii. Un prim contact cu mediul militar în 1941, când a fost încorporat pentru a efectua serviciul militar obligatoriu într-o unitate militară. El a luptat pe Frontul de Est, fiind decorat cu medalia „Bărbăție și credință” cu spadă clasa a III-a, cât și pe Frontul de Vest până pe data de 14.04.1945 când a fost rănit în luptele de la Gron-Nistra, din Austria. A fost lăsat la vatră în 1945 când a fost clasat invalid de război și decorat cu „Virtutea Militară de Război”, clasa a II-a.

Acum, la zi aniversară, militarii vasluieni alături de membrii comunității, salută cu deosebit respect și apreciere pe veteranul de război Bejenaru Toader și îi urăm cu toții multă sănătate!”, a declarat locotenent colonel Pintilie. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: