Home / Administratie / Anchetă în cazul mai multor beneficiari de ajutoare pentru handicap care au încasat ilegal bani de la stat

Anchetă în cazul mai multor beneficiari de ajutoare pentru handicap care au încasat ilegal bani de la stat

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui a dispus, luni, efectuarea unei anchete în comuna Dumești în urma apariției unor reclamații cu privire la încasarea ilegală de ajutoare pentru handicap de către unii beneficiari ai acestora care nu ar avea problemele de sănătate pentru care primesc bani de la stat.

Zeci de persoane cu handicap din comuna Dumești au ajuns în atenția autorităților statului, după ce la adresa acestora au apărut reclamații cu privire la gradul de handicap în care au fost încadrate de către comisia de specialitate. Unii dintre localnicii îi acuză pe consătenii lor că încasează ilegal banii de la stat, în condițiile în care nu ar suferi în realitate de boala cu care figurează în documente. Unul dintre exemplele date este cel al unui tânăr care, deși ar avea probleme grave cu vederea, urmează cursurile unei școli de șoferi.

Reprezentanții AJPIS Vaslui susțin că vor face o anchetă în acest caz, urmând a fi verificate documentele persoanelor din comuna Dumești care beneficiază de ajutore pentru persoane cu handicap. ”Vom solicita către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui un specialist în evaluare complexă a persoanelor cu handicap și vom merge în control. Nu am stabilit încă cu exactitate metodologia de control. Oricum, din informațiile noastre, aceste ajutoare bănești se dau în urma unei decizii a Comisiei de Expertiză Medicală a Persoanelor cu Handicap, care are la bază un document medical. Cu alte cuvinte, încadrarea în grad de handicap se face, în primul rând, pe diagnosticul medicului”, ne-a declarat directorul AJPIS Vaslui, Sorin Prepeliță.

La nivelul comunei Dumești, sunt în plată 44 de persoane cu grad de handicap, din care trei au asistent personal. (Ionut PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

de Dănuț CIOBANU Lucrările la ...

Vasile Ioniță, liderul Sindicatului din Transurb Vaslui, intră în greva foamei

de Dănuț CIOBANU De vineri, ...

Preluarea serviciului de salubritate de către noul operator intră în linie dreaptă, la Bârlad

Primăria Bârlad va pune la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: