Home » Sport » Micii șahiști bârlădeni s-au întrecut săptămâna trecută la “Cupa Primăverii”

Micii șahiști bârlădeni s-au întrecut săptămâna trecută la “Cupa Primăverii”

Clubul de Șah “Gheorghe Neștianu”, de la Cercul Militar Bârlad, a organizat în perioada 7 – 9 martie “Cupa Primăverii”, competiție de șah pentru copii. La sediul Cercului Militar Bârlad au concurat 19 copii din diferite școli din orașul Bârlad.

Concursul s-a desfășurat în “sistem turneu”, cu timpul de gândire treizeci de minute/jucător și a fost arbitrat, supravegheat de Jean Mocanu, al clubului de șah și instructor de șah pentru copii. Toți copiii au primit diplome. Departajarea, în caz de egalitate, s-a aplicat: sistemul de coeficienți “SONNENBORN”. Joi, în ultima zi de concurs, a avut loc festivitatea de premiere, condusă de președintele Jean Mocanu și maistrul militar principal Lucian Ursu, șeful Cercului Militar Bârlad.

La categoria sub 8 ani Elena Raluca Chiriac a obținut locul întâi la fete și a fost recompensată cu medalia de aur. A fost urmată în clasament de Iasmina Hriscu. La băieți Gabriel Marcea s-a clasat pe primul loc la această categorie și pe cinci în clasamentul general. Pe doi s-a clasat Ioan David Mihai care a primit medalie de argint.

Categoria de vârstă 8 – 10 ani a fost adjudecată de Alexandru Ștefan Topală, care a primit medalia de aur și s-a clasat pe doi la general. Ștefan Coromrlcea a luat argintul (locul 3 la general), iar pe trei s-a clasat Iustin Tănase care a luat bronzul (locul 4 la general). Alex Grosu a ocupat locul patru și a primit și el medalie de bronz.

Marius Chirciu a luat aurul la categoria de vârstă 10 – 12 ani și s-a clasat pe locul 1 și la clasamentul general.

“Am căutat să le dau o șansă și începătorilor, la acest concurs. Au participat jucători nelegitimați și jucători legitimați, având CIV 1001. Aceștia din urmă sunt jucători care n-au participat la un concurs omologat de Federația Română Șah și FIDE. Sau au participat, dar n-au făcut punctaj necesar care ar fi modificat CIV-ul lor”, a declarat pentru Est News Jean Mocanu, președintele clubului de șah “Gheorghe Neștianu” Bârlad. (G.P)

About Tehno Redactor