Google+
Home » Politic » Țigănie făcută de gașca lui Nelu Tătaru la întâlnirea cu Raluca Turcan! De ce nu a avut curaj președintele liberalilor vasluieni să dea ochi cu șefa sa de partid?

Țigănie făcută de gașca lui Nelu Tătaru la întâlnirea cu Raluca Turcan! De ce nu a avut curaj președintele liberalilor vasluieni să dea ochi cu șefa sa de partid?

de Simona MIHĂILĂ

Haos, scandal, țigănie – așa poate fi descrisă atmosfera care a dominat întâlnirea de vineri seară dintre Raluca Turcan, liderul PNL din România, și liberalii vasluieni. Deși evenimentul fusese anunțat din timp de staff-ul de la București, Nelu Tătaru, președintele interimar al organizației județene, nu a îndrăznit să dea ochii cu șefa lui de la centru, dând bir cu fugiții, ca de fiecare dată când treburile partidului îi solicită prezența.

Scandalul de vineri seară, întreținut de o mână de turbulenți, este expresia a ceea ce se întâmplă în PNL Vaslui din decembrie, de când Tătaru a aflat că nu a mai fost ales senator și a refuzat să se mai implice în chestiunile organizatorice din partid, dând naștere la tensiuni nemaiîntâlnite până acum în sânul organizației județene. Cea mai mare parte a primarilor liberali din județ, adică 14 din totalul de 20, s-au desolidarizat de Tătaru și, odată cu ei, majoritatea membrilor de partid. Toată lumea așteaptă cu nerăbdare alegerile ca să-l schimbe pe acesta.

În ciuda relației defectuoase cu liberalii, Nelu Tătaru visează să fie ales președinte al filialei județene. El va candida la șefia organizației județene, avându-l contracandidat pe deputatul Daniel Olteanu.

Disensiunile au fost mai mult decât vizibile în timpul vizitei Ralucăi Turcan. Șefa de la centru a liberalilor a asistat la o țigănie în toată regula provocată de mica gașcă a lui Tătaru. Aceasta nu s-a dat în lături în a contesta în gura mare prezența celor de la București. Nu au lipsit agresiunile verbale, huiduielile și chiar înjurăturile. Ca la ușa cortului!

”Ca pe stadion s-au comportat colegii noștri. Parcă erau niște huligani. Țipau, urlau, fluierau. Ne-a fost rușine de oaspeții de la București”, ne-a declarat unul dintre liberalii prezenți la sedință.

 

Alegeri transparente, coșmarul găștii lui Tătaru

 

Spiritele s-au inflamat de-a dreptul după ce Raluca Turcan, lămurită pe deplin de haosul de la Vaslui, a pus piciorul în prag și a cerut ca până luni (astăzi) liberalii să desemneze comisia care să se ocupe de alegerile locale de partid. Ca soluție de echilibru ea a propus ca această comisie să fie formată din șapte membri: trei susținători ai lui Olteanu, trei ai lui Tătaru, iar președinte să fie o persoană neutră de acest conflict.

Dacă tabăra Olteanu a îmbrățișat pe loc această soluție echitabilă, susținătorii lui Tătaru au luat foc. Nu este niciun secret pentru nimeni că o desfășurare transparentă a alegerilor nu l-ar avantaja pe Nelu Tătaru, capitalul de simpatie de care se bucură Daniel Olteanu fiind net superior. Propunerea lui Turcan a căzut ca un trăznet, gruparea minoritară a lui Tătaru văzându-și compromise planurile de a aranja alegerile după propriile reguli.

Indignată, gașca pro-Tătaru, în mijlocul căreia s-a remarcat și primarul Dumitru Boroș, care a venit de la Bârlad cu o galerie gălăgioasă după el, a părăsit sala. Agitatorii au constatat însă că lumea nu e dornică să le urmeze exemplul. Disperarea lor de a rupe adunarea a căpătat accente comice la un moment dat: intrau și ieșeau fără rost din sala de ședință, îi îndemnau pe cei rămași să se ridice și să plece, îi trăgeau la propriu de mânecile hainelor, huiduiau etc. Zgomot și poale în cap – rețeta tipică aleasă în general de cei nesiguri de forța lor.

Țigănia de la PNL Vaslui s-ar putea încheia odată cu organizarea alegerilor interne. Astăzi la ora 10, Raluca Turcan ar trebui să intre în componența comisiei care se va ocupa de acest demers. În caz contrar, alegerile de la Vaslui vor fi organizate de o comisie numită de la București.

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: