Google+
Home » Justitie » Un șofer beat i-a rupt mâna unui polițist de la BPR Bârlad!

Un șofer beat i-a rupt mâna unui polițist de la BPR Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Agentul principal Teofil Iacomi, lucrător în cadrul Biroului Poliției Rutiere (BPR) Bârlad, a căzut victimă unui șofer beat și extrem de violent, care i-a rupt omului legii o mână și i-a provocat o entorsă urâtă la un picior. Incidentul s-a petrecut în seara zilei de sâmbătă, 11 martie, pe strada Nicolae Tonitza din Bârlad, în jurul orei 21.

Totul a pornit de la un apel la 112, care anunța că pe această stradă un autoturism a intrat în coliziune cu o altă mașină, parcată în zonă. În scurt timp, la fața locului a ajuns un echipaj de la Poliția Bârlad, format din agentul principal Iacomi și un coleg de la Biroul de Ordine Publică. Numai că, șoferul care provocase accidentul, un bârlădean în vârstă de 60 de ani, Maricel Strat, era într-o vădită stare de ebrietate, ba mai era și extrem de agresiv.

”Conducătorului auto i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, însă a refuzat să facă acest lucru. Mai mult, a început să devină extrem de recalcitrant și agresiv, astfel încât colegii noștri au fost nevoiți să-l imobilizeze. După care l-au transportat la spitalul din Bârlad pentru a i se recolta probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei. Aici, însă, a continuat să aibă un comportament agresiv, s-a opus prelevării de probe biologice și a început iarăși să fie violent. În consecință, polițiștii au intervenit din nou pentru a-l imobiliza și pentru a-l liniști. În acel moment, șoferul în cauză i-a aplicat o lovitură cu piciorul peste picioarele unuia dintre polițiști, iar acesta s-a dezechilibrat, căzând la podea”, ne-a declarat agentul principal Alina Tonică, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Secerat ca la fotbal, agentul Iacomi nu a mai putut face altceva decât să întindă, instinctiv, mâna pentru a atenua din cădere, mai ales că fusese luat prin surprindere de lovitura individului pe care tocmai încerca să-l încătușeze. Din păcate, a suferit o fractură la mâna stângă, dar s-a pricopsit și cu o entorsă urâtă la un picior. După ce șoferul agresiv a fost imobilizat, cadrele medicale au trebuit să-i acorde îngrijiri și polițistului rănit. Conducătorul auto a continuat să aibă o atitudine extrem de agresivă față de personalul medical și oamenii legii, astfel că, într-un final, a fost transferat la Secția Psihiatrie din cadrul Spitalului de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad.

Pentru faptul că a agresta un polițist, Strat se va alege cu un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ultraj, căci polițistul agresat a depus plângere împotriva sa la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. În plus, pe numele său va mai fi întocmit un alt dosar de cercetare penală pentru că refuzat să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Comments

comments

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: