Home » Justitie » Autovehicul căutat de autoritățile franceze, descoperit la Vama Albița

Autovehicul căutat de autoritățile franceze, descoperit la Vama Albița

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița au depistat la controlul de frontieră un microbuz marca Volkswagen Crafter, căutat de autoritățile din Franța, în vederea confiscării.

Gheorghe C., cu cetățenie română și moldovenească a încercat să intre în țară duminică prin Vama Albița, la volanul microbuzului înmatriculat în Republica Moldova. Lucrătorii vamali au efectuat însă verificări suplimentari, ocazie cu care s-a stabilit că autovehiculul în cauză figurează în bazele de date că bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de Franța.

Cu privire la aspectele constatate, tânărul în vârstă de 27 de ani a declarat că are doar calitatea de șofer al unei societăți de turism cu sediul în Chișinău și nu are cunoștință despre faptul că autovehiculul este căutat de autorități. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar microbuzul, în valoare de 40.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, ne-a declarat inspector principal de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor