Google+
Home » Justitie » Cristina Petriman a fost acuzată de omor!

Cristina Petriman a fost acuzată de omor!

de Răzvan CĂLIN

Procurorii au elemente care o acuză de omor pe bârlădeanca ce și-a aruncat bebelușul la container.

Pentru bârlădeanca Cristina Petriman, al cărei nou-născut a fost găsit mort, aruncat într-un container de gunoi, se anunță vremuri și mai grele. Deși, de la bun început, a pledat pentru ideea că decesul bebelușului ar fi survenit, cumva, accidental, anchetatorii au serioase dubii asupra acestui scenariu.

Cazul a ajuns pe masa procurorilor bârlădeni, care, într-o primă fază, au reținut în sarcina bârlădencei în vârstă de 34 de ani comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Mai pe românește, tânăra nu ar fi avut în intenție să-și omoare propriul copil, ci la mijloc ar fost vorba doar despre un ”banal” accident, în urma căruia un copilaș abia venit pe lume a decedat. Este, cumva, similar accidentelor rutiere soldate cu pierderea de vieți omenești – șoferul care a provocat accidentul este responsabil pentru moartea victimelor, dar nu a avut intenția de a-i ucide.

După aproape o jumătate de an de anchetă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au ajuns la o concluzie care va pune în o cu totul altă lumină acest odios caz. Ei au declinat competența în acesta caz, dosarul fiind înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui. Potrivit spuselor procurorului Alice Ruja, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui, colegii săi de la Bârlad au avut motive întemeiate să acționeze în acest mod: ”Au fost depistate și analizate destule dovezi și argumente care au dus la schimbarea încadrării juridice a faptei, de la ucidere din culpă, la infracțiunea de omor. În consecință, fiind vorba de omor, dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui”.

În consecință, Cristina Petriman este acum acuzată de comiterea infracțiunii de omor, faptă pentru care riscă să petreacă ani grei după gratii. Asta în ciuda faptului că tânăra a încercat din răsputeri să-i convingă pe anchetatori că nu a urmărit să-și omoare propriul copil. Ci, doar a vrut să-l ”liniștească” și l-a acoperit cu o pernă mai grea decât el, ca nu cumva vecinii săi să afle că tocmai a adus pe lume un copil. Lăsat singur preț de câteva ore, micuțul a sfârșit prin a muri sufocat sub greutatea pernei.

În luna noiembrie a anului trecut, opinia publică din Bârlad (și nu numai) a fost șocată după ce niște persoane care scotoceau prin containerele de gunoi din zona de nord a orașului au descoperit trupul neînsuflețit al unui bebeluș. În scurt timp, ancheta declanșată de polițiștii și procurorii bârlădeni avea să descopere că bebelușul fusese adus pe lume de Cristina Petriman, tot ea fiind și cea care l-a aruncat la container ca pe o bucată de cârpă.

Tânăra a povestit în fața anchetatorilor că a adus pe lume băiețelul singură, în garsoniera pe care o avea închiriată într-un bloc din nordul Bârladului. A doua zi după ce a născut, femeia a primit un telefon de la o colegă de serviciu care i-a cerut să îi țină locul la dispeceratul de taxi unde lucra de mai mulți ani. Acesta a fost momentul în care tânăra a luat o decizie ce avea să fie fatală micuțului pe care abia îl adusese pe lume. Cum copilul se trezise și fiind flămând, a început să plângă. Spre disperarea femeii care ținea cu tot dinadinsul ca nu cumva vecinii săi să audă scâncetele copilului și să realizeze că ea a adus pe lume un suflet. Cum nici colegei de la servici nu putea să-i spună că nu poate veni să-i țină locul deoarece a născut, aceasta neștiind nici măcar că fusese însărcinată, Cristina Petriman a luat o pernă și a pus-o peste copil. În acest fel, a povestit anchetatorilor, s-a gândit ea că poate atenua din urletele și plânsetul bebelușului. După care a plecat, fără să ia în calcul un amănunt care va fi aflat abia ulterior, în timpul anchetei: perna pe care o pusese peste copil avea 2,6 kilograme. Îndeajuns de grea cât să-l sufoce pe micuț. Când a revenit acasă, după circa șase ore, a văzut că bebelușul era vânăt la față. Cristina Petriman susține că a încercat să-l resusciteze, dar fără succes. Femeia susține că a dormit cu bebelușul mort în pat vreme de vreo două zile. După care l-a pus într-un sac menajer și l-a scos pe balcon, unde susține că a stat vreme de vreo 40 de zile. Într-un târziu, a decis să plece la București, la fratele său, care nici acesta habar nu avea că sora sa adusese pe lume un copil. Înainte de a pleca, femeia a decis să predea apartamentul închiriat. În sacii de gunoi pe care i-a strâns când a părăsit locuința, a pus și cadavrul bebelușului, printre alte deșeuri menajere, inclusiv facturi, chitanțe, bonuri fiscale.

Totuși, încă nu s-a stabilit dacă mărturia Cristinei Petriman este reală sau nu. Avocata sa din oficiu, Carmen Dima, a pus totul pe seama unei depresii postpartum, o boală gravă care, potrivit statisticilor, afectează sufletul și judecata celor mai multe dintre femeile care dau naștere și care sunt predispuse acestei afecțiuni. Cert este că, în urma necropsiei bebelușului a reieșit că acesta ar fi avut vârsta de o lună – o lună și jumătate și că era mort de 4 – 7 zile, în momentul în care a fost descoperit în container. Una peste alta, medicii au mai apreciat și că era bine îngrijit. Nici vorbă, așadar, că au avut de-a face cu un nou-născut mort la cel mult două zile de la naștere, și nicidecum că de la momentul morții trecuseră mai mult de 40 de zile. Singurul aspect comun dintre concluzia medicilor legiști și declarația mamei ucigașe este că bebelușul a murit prin asfixie. Tocmai aceste aspecte contradictorii vor trebui să le analizeze acum procurorii criminaliști vasluieni, mai ales că există indicii solide care ar arăta că femeia și-a omorât copilul.

Comments

comments

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: