Google+
Home » Justitie » Patru tineri reținuți de polițiști pentru tâlhărie calificată în cazul starețului Gușă, jefuit în timp ce dormea în chilia mănăstirii

Patru tineri reținuți de polițiști pentru tâlhărie calificată în cazul starețului Gușă, jefuit în timp ce dormea în chilia mănăstirii

Patru tineri din județul Iași au fost reținuți de polițiști, sub acuzația de tâlhărie calificată, în cazul starețului mănăstirii de la ”Movila lui Burcel”, Ștefan Gușă, jefuit în timp ce dormea în chilia sa. Indivizii au reușit să ia doar monedele din cutia milei, precum și cheile de la două mașini și biserica mănăstirii.

Cei patru ieșeni, cu vârste cuprinse între 18 și 37 de ani, au fost identificați la mai puțin de o zi după ce l-au tâlhărit pe starețul mănăstirii de la ”Movila lui Burcel” în timp ce acesta dormea în chilia sa. Cu fețele acoperite cu cagule, tinerii au intrat în încăperea preotului Ștefan Gușă, pe care l-au lovit cu pumnii după ce s-a trezit în timp ce cotrobăiau prin cameră. De altfel, starețul a afirmat că unul dintre indivizi a folosit și spray lacrimogen, însă a reușit să iasă la timp din chilie și să strige după ajutor. Anterior, cei patru tineri îi luaseră cheile de la două mașini și de la ușa bisericii, unde au intrat și au furat monedele aflat în cutia milei.

În baza unei înțelegeri prealabile, tinerii au stabilit să pătrundă în biserică și chilia bărbatului de 67 de ani cu intenția de a sustrage bani. După ce au intrat în chilie, partea vătămată s-a trezit, motiv pentru care a fost lovită. Ulterior, cei patru au fugit, fiind identificați de către polițiști în urma investigațiilor desfășurate în acest caz”, ne-a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

Cei patru tineri au fost găsiți pe raza localității ieșene Bârnova, acolo unde locuiește unul dintre suspecți. Identificarea acestora se pare că s-a făcut în urma indiciilor date de către stareț, care a afirmat că doi dintre ieșeni l-ar mai fi tâlhărit în urmă cu aproximativ un an.

Reținuți de către polițiști, cei patru tineri vor fi prezentați la Parchet, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă.

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: